Tornar al llistat

Passejades de museu 'Redescobrim el barri de Sant Gervasi i el monestir de Valldonzella'

Cuándo:
De 07/09/2024 a 02/10/2024

Dónde:
Jardins de la Tamarita

Dirección:
Pg Sant Gervasi, 47*49

:
Sarrià-Sant Gervasi

Barrio:
Sant Gervasi - la Bonanova

Ciudad:
Barcelona

Información:
936220376

Tel.:
936220360

Tel.:
936220375

Fax:
936220374

Web:
https://www.museunacional.cat/ca/activitats/passejades-de-museu-redescobrim-el-barri-de-sant-gervasi-i-el-monestir-de-valldonzella

Sant Gervasi conserva el regust tradicional i la personalitat de segles enrere, amb algunes masies centenàries i magnífiques residències d’estiueig de l’alta burgesia. Amb aquest itinerari reviurem el passat de l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, excel·lentment retratat pels artistes Oleguer Junyent i Ramon Martí i Alsina, presents a la col·lecció del Museu Nacional.

Començarem la passejada pels Jardins de la Tamarita, un exemple magnífic de jardí privat avui obert al públic general i un dels primers projectes de l’arquitecte i paisatgista Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Continuarem per l’Avinguda del Tibidabo, on descobrirem una història d'èxits i ens meravellarem amb alguns dels habitatges que l’alta societat del segle XIX i XX hi va fer construir, entre els quals destaquen La Rotonda, d’Adolf Ruiz Casamitjana; la Casa Roviralta, de Joan Rubió i Bellver, o la mateixa Torre del Doctor Andreu, d’Enric Sagnier, residència del promotor d’aquesta luxosa avinguda.

També evocarem l’antic torrent de l’Infern, del qual encara queda algun vestigi ocult que ens permetrà imaginar l’aspecte rural del municipi segles enrere, avui ja gairebé imperceptible. Tot seguit, ens aproparem a l’antic asil de Santa Llúcia, actual CosmoCaixa, un edifici de Josep Domènech i Estapà projectat per acollir noies invidents i sordmudes en un entorn a sanejat lluny del centre de Barcelona.

Acabarem el recorregut al Monestir cistercenc de Santa Maria de Valldonzella, encara en funcionament, una joia amagada del modernisme historicista obra de l’arquitecte Bernardí Martorell i Puig i, que tindrem l’oportunitat de visitar. L’ús del maó vist i el seu estil d’inspiració gòtica fan de l’església i, en especial, del magnífic claustre un indret de visita obligada per als amants del patrimoni.

Tarea programada