Tots els ous com balla del Corpus 2024 a Barcelona

De nou, aquest Corpus, l’element més genuïnament barceloní, l’ou com balla, s’ha hagut d’adaptar a causa de la sequera.

Davant aquesta situació excepcional, les entitats han buscat diferents solucions, segons les possibilitats de cada espai, per tal de preservar la celebració de la festa. Allà on l’aigua es pot reciclar per regar, se n’ha minimitzat la quantitat, mentre que d’altres espais s’han vist obligats a guarnir amb flors les fonts seques o bé a fer ballar l’ou amb aire.

Aquest 2024 trobareu l’ou com balla a: Ateneu Barcelonès, Arxiu Històric de la Ciutat (Casa de l’Ardiaca), Capitania General, Jardins de Rubió i Lluch, la Catedral, Museu Frederic Marès, Museu Marítim de Barcelona, Basílica de la Puríssima Concepció, Carrer de la Llibertat, Castellers de Barcelona, Centre Cívic Can Deu, Centre Cívic El Sortidor, El Centre de Gràcia, Escolàpies Llúria, Masia de Can Cadena, Oratori de Sant Felip Neri, Parc de Sant Martí, Parròquia de Santa Maria del Taulat, Parròquia del Sant Àngel Custodi, Parròquia de Sant Joan de Gràcia, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Seminari Conciliar de Barcelona, Taller Sant Camil iTorre de la Sagrera.

Durant la festivitat del Corpus, també podreu meravellar-vos amb les catifes florals que ompliran Barcelona de color, fragància i primavera, gràcies a l’impuls de les entitats de cultura popular de la ciutat. Les catifes són obres d’art efímer que poden reflectir una varietat de temàtiques, però normalment estan relacionades a la religiositat del Corpus, a la primavera, a temes locals o, simplement, il·lustren motius geomètrics.

A més, aquest any, en el marc dels 600 anys de gegants a Barcelona, la catifa de l’Ajuntament representarà el logotip de l’aniversari, que acompanya totes les activitats extraordinàries que commemoren aquesta efemèride.

Consulteu el programa del Corpus 2024 per saber on podeu contemplar les catifes florals.