El Pessebre tradicional de Barcelona 2024 es trasllada a l'Ajuntament!
El pessebre vol retre homenatge al mar, destacant el Moll de la Fusta com a escenari central, un espai que uneix la tradició i la modernitat amb el passat mariner de la ciutat.
El pessebre vol retre homenatge al mar, destacant el Moll de la Fusta com a escenari central, un espai que uneix la tradició i la modernitat amb el passat mariner de la ciutat.
Ja es pot visitar a l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats, del 16 al 28 de novembre, de dilluns a divendres, de 17 a 19.30 h.
A Barcelona hi ha un capgròs que representa l’Esperit del Nadal, i quan s’acosten les festes, es passeja per la ciutat per inaugurar els pessebres que hi ha.
La figura es deixa veure únicament els caps de setmana de desembre, abans de Nadal, a la Fira de Santa Llúcia. Voleu saber quan sortirà aquest any?
Nadal 2024. Totes dues institucions coordinen els esforços per donar harmonia i coherència a la decoració de Nadal.
El 15 i 16 de novembre, arriben les Jornades Geganteres!
Cultura i lleure. La inauguració de l’exposició de fotografies Geometria Urbana a l’Espai Jove Garcilaso aquest el 4 de novembre inaugurarà l’extens programa d’una Festa Major.
Cultura i lleure. Els balls populars, la cercavila i el foc, al costat de les sardanes i el pregó, han estat els actes tradicionalment centrals de la festa.
Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.