Tots els actes de cultura popular de la Festa Major de les Corts 2022

La Diada castellera, bèsties, gegants i gegantes, espectacles de foc, tabalers, sardanes, havaneres, falcons i mostra de bestiari festiu! No et perdis cap activitat!

La cultura popular és sempre protagonista de la Festa Major i aquest any torna amb molta força! El foc i la dansa seran els primers en aparèixer al Toc d’inici de divendres 30 de setembre a les 21 h a la plaça Comas, organitzat per La Caldera, els Diables de les Corts, els Bocs de Can Rosés, Diables i Timbalers d’Itaca, la Repúbli-k de l’Avern, Tokatoms i el Districte de les Corts. L’acte començarà amb un espectacle de mapping amb dansa i foc projectat a la façana de la seu del Districte, on es farà un homenatge a l’envelat, una construcció efímera típicament catalana per ballar a la Festa Major… tot plegat dirigit pel creador visual i coreògraf Toni Mira (La Caldera) i el dramaturg i actor Jaume Bernardet (Comediants). Més tard hi haurà el pregó satíric, l’alegre cercavila d’inici de Festa Major i, arribats a la Concòrdia, salts de foc i ball d’envelat.

Matí de Festa Major

Tampoc podem imaginar una festa major sense els seus gegants, gegantes i bèsties, balls i seguici. A les Corts, teniu una cita el dissabte 1 d’octubre a partir de les 10 h del matí. Primer hi haurà la plantada de bèsties, gegants i gegantes a la plaça Concòrdia. Després, repicada de campanes i sortida del Seguici Popular, que recorrerà tot el nucli antic fins arribar a plaça Comas. Allà, gegants i gegantes ens delectaran amb els seus balls, acompanyats per l’Àliga de la ciutat. Finalment, a les 13 h es farà la inauguració de la mostra d’imaginari festiu de les Corts, a l’espai expositiu de la Seu del Districte. Aquesta exposició pretén reivindicar part de l’imaginari popular del barri com el bestiari i alguns dels personatges que participen a les festes i al Seguici de Festa Major. Es podrà visitar fins al 14 d’octubre.

Correfoc unitari

Si seguim buscant foc, el dissabte 1 d’octubre a les 20 h començarà, a la plaça Concòrdia, el Correfoc unitari on no faltarà res del que es necessita perquè un espectacle de foc valgui la pena: trabucades de colles de percussió, balls de diables, cercavila o la cremada final de les colles i bèsties de foc i la revetlla de foc panarra.

Sardanes i havaneres

El ball tradicional per excel·lència no pot faltar. Les sardanes estaran també presents durant tota la festa. El divendres 7 d’octubre, hi haurà ballada a la plaça Concòrdia. També podreu gaudir de les tradicionals havaneres i el rom cremat. El dia 1 d’octubre a al carrer de les Corts amb el conjunt Cavall Bernat. També el divendres 7 d’octubre, a les 22 h a Cardenal Reig (entre Pisuerga i av. Sant Ramon Nonat) amb el grup Penjats de l’Ham. Al carrer Benavent sonaran les havaneres el dissabte 8 d’octubre, a les 18 h. A aquella mateixa hora, també hi haurà una actuació a la plaça de Can Rosés, amb el grup Montjuïc.

Tornen els Castellers

Aquesta festa major torna, per fi, la tradicional Diada castellera! Enguany amb els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Sagrada Família. Serà el dimecres 12 d’octubre, a les 11 h, a la plaça Comas. També podreu veure castells el dissabte 8 d’octubre, a les 12.30 h a la plaça Sòl de Baix amb l’actuació castellera dels Panarres de les Corts. 

Actuació dels Falcons

Els Falcons de Barcelona vindran a la festa major el diumenge 9 d’octubre, a les 12 h, al carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens, oferint un espectacle de cultura popular catalana amb construccions humanes per a totes les edats.