El pessebre tradicional de Barcelona torna al Museu Marès
El pessebre tradicional del Museu Frederic Marès proposa enguany un muntatge d’estil tradicional, obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, que representa la simbiosi entre la Bàrcino romana i la Barcelona actual. Les restes romanes de la ciutat es converteixen en l’escenari de les diverses escenes del naixement, fent un homenatge a Luci Minici Natal Quadroni, el primer campió olímpic barceloní. Observeu-ne bé tots els detalls, com ara el baix relleu del fons, una representació de la silueta de la ciutat amb alguns dels edificis més simbòlics.
Paral·lelament, el pati del Museu acull una instal·lació lumínica creada per l’alumnat de l’escola Elisava sota la direcció de Maria Güell. El muntatge recorda el temple de Vesta, ubicat a Roma, on hi cremava un foc sagrat que no es podia apagar mai i que era custodiat per diverses sacerdotesses. L’obra juga amb la llum i les ombres, i complementa perfectament el projecte.
Es podrà visitar del 27 de novembre al 2 de febrer de 2022, de dimarts a dissabte de 10 a 19 hores i els diumenges i festius d’11 a 20 hores; dilluns tancat (excepte festius). Els dies 25 de desembre i 1 de gener el Museu estarà tancat. A més, hi haurà un programa d’actes entorn del pessebre: les Cantades de Nadales que, si la situació sanitària ho permet, es faran el diumenge 19 de desembre, entre les 11 i les 14 hores, coordinades pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Se celebraran al pla de la Seu, on el dissabte, 11 de desembre, també es podrà gaudir de la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs.
Podeu consultar tots els pessebres que es fan enguany a Barcelona clicant aquí.
Enllaços relacionats
- Convocat el concurs del cartell de les Festes de Sant Josep Oriol 2022
- Tots els pessebres que pots veure a Ciutat Vella
- Els 12 pessebres de Barcelona que no et pots perdre
- Descobreix els cinc pessebres vivents que es fan a Barcelona
- Tots els pessebres, pastorets i pessebres vivents de la ciutat, en un programa