Obres entre l'Estació de Sants i l'Espanya Industrial

Del 13 de setembre al 10 de novembre es treballa en l'adaptació del vial que separa l'estació del Parc de l'Espanya Industrial per poder obrir-lo al trànsit rodat. És la primera fase de les obres d'adequació de la mobilitat a l'entorn de l'Estació de Sants, abans de la seva ampliació i la reurbanització de les places de Joan Peiró i dels Països Catalans.

Aquestes obres d’adequació de la mobilitat a l’entorn de l’Estació de Sants estan programades fins al 10 de maig de 2024, en quatre fases. En tot moment es prendran totes les mesures necessàries per minimitzar les molèsties al veïnat.

La fase 1, que s’inicia dimecres 13 de setembre, en horari habitual de treball de 8 a 20 h, consisteix en l’adaptació d’una part del vial de vianants del costat mar de l’estació, des del carrer del Vallespir fins al del Rector Triadó, en un vial de trànsit rodat. S’hi elimina, doncs, la plataforma actualment reservada en exclusiva a vianants, a excepció del vial segregat d’un únic carril per al pas de taxis en sentit Besòs pel costat de l’estació.

També s’actua al vial perpendicular, entre la plaça de Joan Peiró i la parada de taxis d’aquella banda, on les obres ocupen el carril dret i se n’habilita un altre per la part esquerra. Això afecta la parada de bus de les línies 115, H10 i V5, que s’anul·la. A canvi, se n’habiliten dues de noves: una ubicada al pg. Sant Antoni, un cop passada l’afectació, per a les línies 115 i H10; una segona parada a l’inici del c. Comtes de Bell-lloc, per a la línia V5.

A la fase 2 es realitzaran les connexions del nou vial ja construït amb els carrers de cada extrem, amb l’objectiu de posar el nou vial en funcionament a la fase següent. La fase 3 consisteix a convertir el vial del costat muntanya, per on fins ara passava tot el trànsit, en carril bici i carril bus. La fase 4 serà la construcció d’un carril bici provisional (urbanització tàctica) al carrer de Viriat.