Iniciativa per incorporar la ciència computacional a les escoles

En societats eminentment digitals, el present, cada vegada més, però sobretot el futur assenyalen els coneixements en programació i ciència computacional com a requisits que de manera quasi ineludible seran molt demanats en el mercat de treball. Conscients d’aquesta realitat, és en aquest context on s’emmarca el conveni de col·laboració signat a través de Barcelona Activa i amb l’entitat sense ànim de lucre amb base als Estats Units Code.org per incorporar aquestes matèries als nous plans d’estudis de les escoles.

El consistori destinarà 100.000 euros durant el 2022 i també el 2023 per implementar aquest pla i tenir accés als continguts, aprenentatges i ambaixadors d’aquesta entitat, la finalitat de la qual és permetre que el màxim nombre possible d’escoles del món tinguin accés a incorporar la ciència computacional als currículums acadèmics. A més, l’estudi d’aquesta matèria permet desenvolupar habilitats que també seran fonamentals en l’ocupació del futur, com són la lògica, el pensament crític, la resolució de problemes i la creativitat.

Aquesta iniciativa s’ha presentat aquest 25 d’octubre, amb la finalitat que nens i nenes incorporin coneixements de ciència computacional. El conveni també inclou la creació d’un observatori a Barcelona focalitzat en aquesta ciència, també amb un altre propòsit com és multiplicar els continguts en català en llenguatge de programació. Aquesta mesura, a més, se suma a totes les ja incloses en l’estratègia Barcelona Green Deal, que vol situar la ciutat com a capital digital.

També, en aquesta línia, s’ha impulsat la mesura de govern “Barcelona ciutat de talent”, que vol reforçar, desenvolupar i atraure talent a la ciutat.