Esbarts, bandes, cobles i corals al Cicle de Cultura Popular als Ateneus 2021!
Aquesta tardor, el cicle ‘Cultura Popular als Ateneus’ torna amb més força que mai. El cicle vol unir dues tradicions molt importants a casa nostra: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular.
Amb aquesta premissa, onze teatres barcelonins que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya acullen una trentena d’activitats programades per a aquests propers mesos. Es tracta d’un rècord en el nombre d’espais, que es troben distribuïts pels barris de Sants, el Clot, Sant Andreu de Palomar, el Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Gràcia, Horta i Sarrià.
A Ciutat Vella , el cicle omplirà l’escenari del Centre Sant Pere Apòstol de música de banda i de cant coral.
CULTURA POPULAR ALS ATENEUS, A CIUTAT VELLA
Beat Band de l’Associació Musical Symphocat
L’espectacle conté temes cabdals del jazz. S’hi podran sentir, per exemple, obres d’Artie Shaw, Duke Ellington, Glenn Miller i Benny Goodman.
Dissabte 2 d’octubre, a les 20 h
Centre Sant Pere Apòstol
Actea Cor Femení
Un viatge per diverses òperes que compten amb escenes corals dedicades a veus femenines i que protagonitzen alguns dels personatges col·lectius arquetípics del món operístic.
Dissabte 13 de novembre, a les 19.30 h
Centre Sant Pere Apòstol
El Centre Sant Pere Apòstol és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1892
al barri de Sant Pere de Barcelona. Actualment té uns quatre-cents socis i hi ha una
vintena d’entitats i col·lectius que hi fan activitats, com ara teatre, sardanes, cant
coral, diables, gegants, grup d’escoltes… El centre també fa una bona contribució al
conjunt de l’activitat sociocultural del barri, gràcies als espais amb què compta: sala
d’exposicions, auditori, teatre, sales per a conferències…
Enguany les propostes abracen quatre disciplines de la cultura popular: la música de banda, la dansa dels esbarts, la música de cobla i el cant de les corals, tot i que també hi ha actuacions multidisciplinàries. De fet, per primera vegada el cicle programa actuacions d’entitats de l’àrea metropolitana i de més enllà, amb la presència de grups provinents de Rubí, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Girona i Badalona. Tot plegat, sense oblidar el talent de les associacions i colles locals vingudes del Raval, Sarrià, Sants, les Roquetes, el Gòtic, les Corts, Sant Martí i Sant Andreu, entre d’altres. I, un any més, també s’hi sumen els concerts del cicle de concerts de cobla a Barcelona.
D’altra banda, els ateneus segueixen amb la seva programació habitual. Per assistir a les activitats, caldrà reservar-hi plaça prèviament, mantenir la distància de seguretat, dur mascareta i complir totes les mesures sanitàries establertes.