Jornada de portes obertes i visita al pessebre del Monestir de Pedralbes

Dissabte, 12 de desembre, de 10 h a 17 h , el Monestir de Pedralbes us convida a gaudir del pessebre de Nadal en família amb reserva gratuïta prèvia.

L’arribada del Nadal és sinònim de pessebre a la nostra cultura. Aquesta llarga tradició, però, té origen italià i la seva difusió es posa en relació amb el franciscanisme, atès que fou el mateix sant Francesc d’Assís qui el Nadal de 1223 va fer la primera representació d’un pessebre vivent en un bosc de Greccio a Úmbria. Aquesta experiència, i sobretot un text franciscà de finals del segle XIII adreçat a una monja clarissa, les Meditationes vitae Christi, on es relata la vida de Crist, proporcionen la iconografia de les escenes representades en el pessebre del monestir.

A Catalunya, fer el pessebre té una llarga tradició històrica: nombroses associacions de pessebristes, entre elles l’Associació de Pessebristes de Barcelona, contribueixen any rere any a la continuïtat i a la preservació d’aquesta tradició cultural i festiva, i a fomentar que l’escola catalana sigui reconeguda com un centre on es treballa el pessebre popular i artístic, definit per unes produccions de gran creativitat i complexitat tècnica, amb bones dosis d’observació de la natura, de paciència i de concentració.

Dissabte, 12 de desembre, de 10 h a 17 h , el Monestir de Pedralbes us convida a gaudir del pessebre de Nadal en família amb reserva gratuïta prèvia.

Diorames

El pessebre s’organitza cada any a les procures del recinte, amb la col·laboració de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. La mostra d’enguany se centra en la presentació de dos diorames de la vida de Jesús il·lustrats amb figures de l’escultora Montserrat Ribes, nascuda a Sabadell i resident a Castellar del Vallès. Les seves escultures omplen d’expressivitat i tendresa les dues escenes representades: la nativitat de Jesús i el descans en la fugida a Egipte. El muntatge dels diorames serà amb suro i molsa, amb construccions d’escaiola que recorden els ambients rurals de Catalunya.

Ateses les mesures de prevenció sanitàries, i amb un aforament més limitat, us recomanem fer la reserva de l’entrada del dissabte 12 a l’enllaç