Drac i Diables de la Sagrera
Els Diables de la Sagrera treballen des de l'any 1982 per difondre la cultura popular i tradicional del foc. En les seves actuacions, hi participen diables, diablesses, bruixes, figures del bestiari de foc i músics de percussió. El 1984, la colla va incorporar el Drac Volador, que s'havia estrenat durant les festes de la Mercè d'aquell any. És una figura de drac d'estil xinès amb quatre punts de foc, fabricada en fibra de vidre i roba. L'original és exposat a Romania d'ençà que els Diables de la Sagrera hi van fer una exhibició. La rèplica que ara fa servir la colla, igual com l'original, és transportada entre quatre persones i té mobilitat aèria, una característica que la fa única.
L'altra bèstia de foc dels Diables de la Sagrera és el Sagresaure, la primera figura de foc catalana amb forma de dinosaure. Construïda el 1992 amb fibra de vidre, llança aigua per la boca i disposa de divuit punts de foc. El Sagresaure fou apadrinat pel Drac de Gràcia i és, al seu torn, el padrí del Bretolàs de Sant Andreu del Palomar i del Drac Infantil de la Sagrera. Igual com el Drac Volador, és un dels protagonistes de la festa major de la Sagrera.
Dins les seccions de la colla, hi ha també els Diablons, els nens que fan correfocs bo i sols o bé en companyia de més colles, principalment de la ciutat. I, d'una altra banda, la SagreSamba és el grup de percussió que,des del 2006,posa música a les actuacions. Interpreta ritmes tradicionals dels correfocs i també ritmes de fusió amb música samba, reggae i funk. D'aquesta barreja en resulta la Samba-foc-fusió. A més de les aparicions en els correfocs dels diables, la Sagre Samba fa actuacions pròpies en tot un seguit de festes.