Bocs de Can Rosés
L'any 1996, durant la festa major del barri de les Corts, va néixer la colla de diables i diablesses dels Bocs de Can Rosés, amb la finalitat de contribuir a difondre la cultura tradicional del foc. La colla es va refundar el 2006, després d'estar uns quants anys inactiva.
D'ençà del 2008, el grup compta amb una colla de tabalers pròpia que l'acompanya en les actuacions, tot fent sonar melodies de percussió tradicional.
Amb motiu del vintè aniversari, l'any 2016 els Bocs van estrenar la seva primera figura, l'Aegis. És un capgròs que representa un boc i que té dos punts de foc, un a cada banya. Les arracades, l'expressió severa del rostre i el fet que tingui la llengua fora n'accentuen la malícia.
L'any 2018, durant la segona Cabronada, es van estrenar dos personatges de la colla, dissenyats per Ferran Recio. Ell va vestit amb frac i barret de copa, i representa el Burgès Leopoldo, símbol de poder. Ella és Sor Felipa, un dimoni amb la imatge d'una monja.
Els Bocs de Can Rosés també s'encarreguen del Guardià de les Corts, el drac compartit amb el grup de percussió de la Repúbli-k de l'Avern, els Diables i Timbalers d'Ítaca i els Diables de les Corts. És una rèplica del drac d'Antoni Gaudí situat a l'entrada dels Pavellons Güell de l'avinguda de Pedralbes, una gran escultura que simbolitza el drac mitològic descrit pel poeta Jacint Verdaguer. És el primer drac construït íntegrament de metall forjat, tret del cap, que és fet de fibra sintètica i que disposa de dos engranatges que li donen mobilitat.
Habitualment, els diables actuen a les festes del barri (Cabronada, Foc i Rock, la Nit de Foc i la festa major) i de més districtes de la ciutat; i també, quan s'escau, fora de Barcelona.
La colla forma part del teixit associatiu del barri, especialment amb l'organització del correfoc de la festa major de Can Rosés.