L'Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya crea una Comissió d'Igualtat 100% barcelonina

El passat 17 de juliol, en el marc de l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, es va decidir crear una Comissió d’Igualtat per tal de visibilitzar i refermar la presència femenina en el món del bestiari festiu. La comissió estarà encapçalada per la poblenovina Mercè Ayora i integrada per un grup de treball amb membres de tres colles més de la ciutat: la colla del Drac de Gràcia, la del Drac del Poblenou i la del Sagresaure de la Sagrera.

Per tal d’aconseguir-ho, en primer lloc es faran enquestes a les entitats sòcies per tal de plasmar l’estat actual i el paper de la dona dins del sector. Paral·lelament es farà una revisió lingüística de tota la documentació i pàgina web de la federació per tal d’adaptar-la a un llenguatge inclusiu. Aquest procés es farà amb l’acompanyament de Torre Jussana, que ofereix aquest servei a les entitats que ho vulguin.

També està prevista la realització d’entrevistes audiovisuals a dones que fa temps que estan implicades en el món del bestiari festiu. Es tracta de visibilitzar-les i donar a conèixer el paper que juguen a les diferents colles.

Els resultats es podran començar a veure ben aviat a la pàgina web de l’Agrupació de Bestiari, que incorporarà una secció d’Igualtat, on s’aniran anunciant les iniciatives i avenços de la comissió.

Darrerament el sector ha començat a fer activitats per a la visibilització de la dona, com ja ho va fer la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona el passat mes de març amb la primera Diada de Dones de Foc.