Aquests són els guarniments de la Festa Major de Sants

Les comissions dels carrers guarnits de la Festa Major de Sants estan acabant d’enllestir els seus guarniments, alguns dels quals es volen mantenir en secret. Però el que totes anuncien amb orgull és que estan utilitzant material reciclat per elaborar el decorat: capses de cartó, ampolles de plàstic, brics de llet, teles i elements d’altres anys, taps de plàstic, i més. Alguns carrers ofereixen viatges al passat, mentre altres es transformen en Hogwarts, el fons marí o en el món de la sèrie ‘Bola de Drac’. Descobriu quins carrers són i més detalls sobre les temàtiques a continuació!

El carrer Alcolea de Baix ens permetrà fer un viatge al passat a partir de la reproducció de la Festa Major de Sants del 1924. Crearan un decorat clàssic amb materials senzills però de colors vius, que recorden a la primavera. A la festa de l’any escollit, es van utilitzar elements naturals com palmeres i flors, i la portalada d’enguany incorporarà fotografies que mostrin com era el barri durant aquella època.

El carrer Alcolea de Dalt entrarà dins de l’univers de Harry Potter, castell de Hogwarts i autobús express inclosos. Els guarniments comptaran amb molts dels detalls i elements de les pel·lícules, i les dues portalades de cada extrem del carrer també, encara que aquestes es mantenen en secret, de moment.

La plaça de la Farga ens endinsarà als boscos de l’Amazones, denunciant la desforestació que pateixen i mostrant com els pot perjudicar l’ésser humà. Experimentarem un recorregut gradual, que comença amb una cascada artificial gegant i molta fauna i flora verda, i acaba sec i sense vida. Els guarniments fan de decorat, però també són un acte reivindicatiu.

El carrer Finlàndia canviarà d’estació de l’any i farà tornar el desembre durant la setmana. Serà un mercat nadalenc típic dels països nòrdics (com a Finlàndia), amb la intenció de convidar a passar l’estona, passejar i comprar amb la família. Flocs de neu, avets, trineus amb rens, caramels de Nadal i molts més guarniments us faran viatjar sense haver d’agafar l’avió.

El carrer Galileu submergirà al veïnat al fons del mar, incorporant corals, peixos i aigua en els seus guarniments. Això el convertirà en un dels carrers menys calorosos de la Festa Major de Sants d’aquest any. A més, estan preparant una portalada que simularà el mar, i un cavallet de mar i moltes meduses per completar la decoració del sostre del carrer.

El carrer Guadiana celebrarà el seu 40è aniversari amb guarniments del Sants agrícola, que només tenia camps i masies. És a dir, el carrer es convertirà en una masia antiga del barri. No només hi haurà la portalada com a entrada a la masia i aquesta mateixa, sinó que també comptaran amb un camí privat de la casa fins a la portalada i un hort amb fruites i verdures al final.

El carrer Papin farà un homenatge al cineasta santsenc Fructuós Gelabert, ja que enguany és el 150è aniversari del seu naixement. En aquest cas, els guarniments són el resultat d’una recerca en què s’han recuperat fotografies, cartelleria i documentació que es conserva en els  fotogrames de les pel·lícules de Gelabert. La portalada del carrer es convertirà en la ‘Casa de Vidre’, l’edifici dels estudis del cineasta. Al sostre del carrer hi trobareu les cintes i bobines típiques del cinema anàlogic amb fotogrames que es reflectiran a terra gràcies a la llum.

El carrer Sagunt celebrarà el seu 30è aniversari amb un decorat on recuperarà alguns dels elements més simbòlics de tota la seva trajectòria. La portalada tindrà un gran “arc del temps”, a partir del qual començarà el recorregut del veïnat a través del passat. Moltes de les característiques es mantenen en secret, però la comissió està segura que les portalades i el sostre causaran sorpresa.

El carrer Valladolid recordarà a les dones costureres d’anys enrere, transportant-nos a l’Espanya Industrial i a la indústria tèxtil de Catalunya. El primer tram del carrer estarà decorat amb colors grisos, blancs i negres, explicant com va ser i com va influir la indústria tèxtil a Catalunya. I el segon tram estarà decorat amb colors vius, on es vol fer un homenatge a les àvies costureres i tothom que ha treballat en el món tèxtil. Cal destacar la gran maqueta que han fet de tres àvies, inspirades en tres àvies que abans eren membres de la Comissió de Festes del Carrer Valladolid.

Els guarniments i la temàtica del carrer Vallespir de Baix s’estan guardant en secret, i no se sabran fins que comencin les festes. El que sí se sap és que els guarniments tindran una tema reivindicatiu i d’actualitat que ens sorprendrà a tots i totes.

Finalment, el carrer Vallespir de Dalt es guarnirà de la mítica ‘Bola de Drac’ per celebrar el 40è aniversari de la sèrie i també de la Comissió de Festes del Carrer Vallespir de Dalt. Es podran veure molts detalls representatius per tot el carrer, inclús els i les que saben ben poc de la sèrie podran reconèixer-hi algun detall.