Recuperen l'històric capgròs Tano per les 435 Festes de Sant Roc

S’acosten les 435 Festes de Sant Roc  i enguany, l’Associació de Festes de la Plaça Nova culmina la recuperació dels seus capgrossos històrics amb l’arribada d’en Tano.

Juntament amb en Beco, van ser els primers capgrossos de la Plaça Nova. Van ser comprats l’any 1906 i fins a la dècada de 1960, quan van desaparèixer, sempre van acompanyar els Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova, Roc i Laieta.

El capgròs Tano, amb cara de pocs amics, recorda els antics venedors de tripes i menuts que s’instal·laven al carrer dels Sagristans. Els d’aquest ofici tenien com a patró Sant Gaietà (amb capella a la veïna església de Sant Gaietà -avui desapareguda- situada a la plaça de Santa Anna, actual avinguda del Portal de l’Àngel). Els venedors de menuts, pel seu patronatge, eren anomenats gaietanos o tanos.

En Tano serà recuperat gràcies a la col·lboració de l’Ajuntament de Capellades, el Taller d’Escultura Casserras i Folk Al Biaix. L’any passat la figura del Beco ja va ser recuperada fidelment gràcies a la feina del Taller d’Escultura Casserres i la col·laboració de la Colla Gegantera de Sarrià.

Des del 14 d’agost en Tano i en Beco tornaran a acompanyar a la Laieta i el Roc!