10 coses que no sabies dels Castellers del Poble Sec

Els Castellers del Poble Sec són una colla castellera de Barcelona que des de la seva fundació ha deixat una empremta important en el món casteller. Són, a més, un pilar essencial en la vida comunitària del barri barceloní del Poble-sec.

 

A continuació repassem deu punts que potser desconeixes dels Castellers del Poble Sec: 

  1. Els Castellers del Poble Sec són una colla fundada l’any 1999, apadrinada pels seus veïns, els Castellers de Sants.
  2. Van debutar el 25 de juliol de 1999 al carrer Blai de Barcelona, i ho van fer aixecant un 3 de 6.
  3. Són una colla que vol estendre els castells: des d’una vessant pedagògica, amb projectes com el Castelloscopi, o a exportant-los amb viatges com els que han fet a París, Euskadi, o les Illes Balears, entre d’altres.
  4. Se’ls anomena ‘Bandarres’, pel seu caràcter festiu.
  5. Se’ls reconeix a plaça per portar la camisa blau cel.
  6. La colla té un paper destacat en la Festa Major del Poble-Sec, una de les celebracions més importants del barri, organitzant alguns dels actes més multitudinaris de la Festa, com el festival Sec a Sac.
  7. L’any 2010, la colla va ser una de les que més va destacar entre les 28 que aquell any van organitzar tallers integradors d’immigrants en la campanya “Tots som una colla”. 
  8. Van rebre la Medalla d’Honor de Barcelona l’any 2019, en reconeixement a la seva trajectòria com a entitat social i cultural del barri del Poble-sec.
  9. Estan ubicats a Can Bandarra, una nau situada al carrer de Blesa 7, que va ser inaugurada l’any 2014.
  10.  Aquest 2024 celebren el 25è aniversari, sota el lema A la poblesequina!, amb l’objectiu de subratllar el seu tarannà particular tant en l’àmbit social com casteller.