Tot a punt per a la Festa Major del Raval

El Raval ja ho té tot preparat perquè comenci la festa més esperada de l'any. A partir del dijous 11 de juliol i fins el diumenge 14, podrem gaudir d’un programa farcit d’activitats de tota mena que ens conviden a omplir els carrers del barri.

La festa començarà el dijous 11 a partir de les 19.30 h, amb la tradicional tarda de pregó i cercaviles. La plaça Vicenç Martorell serà l’escenari on les Societats Corals del Raval i els gegants arribaran en cercavila i a continuació tindrà lloc el Pregó de Festa Major. Aquest any, la pregonera serà Janet Mérida, representant de l’Associació de Putes Indignades. A continuació hi haurà concert i ball a càrrec de la Raval’s Band.

L’endemà divendres, la festa començarà amb la Matinal Esportiva a la Rambla del Raval i el Matí d’esports als Jardins de les Voltes d’En Cirés. A la tarda, a la plaça Pedró, es farà la Festa Carabutsí, que celebrarà la primera edició dels Premis Internacionals Ecomuseu Gitano.

Els Jardins de Rubió i Lluch acolliran  una Jornada Comunitària organitzada per la Taula comunitària de Rubió i Lluch i Gardunya.  A partir de les 19 h, hi haurà diversos concerts i un sopar de traje.  A la plaça Castella tindrà lloc la festa filipina Oyayi, amb concerts de bandes d’origen filipí.

Al llarg dels quatre dies de la Festa tothom podrà gaudir del munt d’activitats que les entitats i associacions han organitzar per a petits i grans.

Podeu consultar el programa de la Festa Major del Raval 2024 clicant aquí o a l’arxiu adjunt.

La Festa del veïnat

Els sopars veïnals als carrers contiuen tenint força protagonisme a la festa.  Així, el divendres als Jardins de les Voltes d’en Cirés, hi haurà el 9è Sopar Popular de Festa Major, al carrer de l’Om i al carrer de la Lluna, sopars de germanor i finalment el diumenge 14 n’hi haurà a la plaça Folch i Torres.

I com no podia ser d’una altra manera, els actes de cultura tradicional i popular tornaran a tenir molta rellevància en aquesta edició. El dissabte 13  a la tarda, a les 17.00 h, per primera vegada a la Festa Major podrem gaudir d’una cercavila conjunta de gegants i colles bastoneres, que enllaçarà amb la jornada castellera. La cercavila de gegants, la diada bastonera i la castellera confluiran fins a la plaça de la Gardunya on a partir de les 21.00 h hi haurà una botifarrada popular.

La Tabalada i el correfoc seran l’acte culminant de la Festa Major amb un itinerari que recorrerà els carrers del barri. Abans, a les 19.30 h a la plaça de Sant Agustí la tradicional cantada d’havaneres i rom cremat per a tothom.