Els Gegants, el Lleó i el Ball de la Primera de Valls, a la Ballada de Santa Maria del Mar

La Ballada de Gegants Històrics de Santa Maria del Mar és un acte amb molt d’encant i una representació acurada. És una trobada singular que porta els convidats a fer un tomb pel barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera per acabar entrant dins la basílica, on es fa la solemne ballada davant l’altar. En fan d’amfitrions el Rei Salomó i la Reina de Saba (els gegants de la basílica) i el Dofí Nicolau del Casc Antic.

Aquesta celebració començà l’any 2003, l’any següent a la reconstrucció dels Gegants de Santa Maria del Mar. Enguany la ballada es farà el dissabte 28 d’octubre a la tarda a la basílica de Santa Maria del Mar. Els actes començaran a les 18 h davant de la basílica, al portal del Born, on hi haurà exposats els amfitrions i convidats. Tot seguit, a les 18.30 h hi haurà una ballada al carrer i a les 19 h, es farà la passejada festiva pel barri de la Ribera (passeig del Born, carrer del Rec, Princesa i de l’Argenteria, per acabar a la plaça de Santa Maria. El recorregut acabarà cap a les 20.30 h, quan es farà la ballada dins la basílica.

Enguany, els convidats són els Gegants, els Gegantons, el Lleó i el Ball de la Primera del Seguici Cerimonial de la ciutat de Valls. Aquest conjunt emblemàtic ens faran gaudir de l’exhibició de balls i músiques de la festa típica de la capital de l’Alt Camp. A l’acte també hi participarà l’Esbart Català de Dansaires.