‘El secret de la faixa’: el nou conte infantil ideat pels Castellers de Sants

A partir d’aquest estiu, un nou conte infantil de temàtica castellera ocuparà les biblioteques de tots els aficionats a la tradició catalana: ‘El secret de la faixa’. El conte, escrit per Biel Duran i il·lustrat per Toni Galmés, sorgeix de la idea dels Castellers de Sants i sota el segell de l’Editorial Mediterrània.

El conte relata la història de la faixa del Ciscu, un veterà dels Borinots, que passarà a noves generacions per poder alçar castells ben alts. ‘El secret de la faixa’ serà presentat dijous 24 d’agost a les 18 h, davant de Cal Borinot (carrer dels Comtes de Bell-Lloc, 49) en el marc de la festa major de Sants amb la presència de l’il·lustrador.

Tant Duran com Galmés, a més, tenen un gran coneixement casteller després de la seva trajectòria en colles. El primer va formar part de la canalla dels Minyons de Terrassa i també ha participat en transmissions i programes castellers, mentre que el segon també guarda en record el seu pas pels Castellers de Sants durant força temporades.