La Festa Major d'Indians enguany celebra el 40 aniversari

La setmana gran del barri tindrà lloc del 16 al 24 de setembre. L'inici de les celebracions als Indians es remunta a l'any 1984.

Des que l’any 1984 es donés el tret de sortida a la primera edició de la Festa Major d’Indians, aquest barri del Districte ha celebrat de manera ininterrompuda els seus dies grans durant quatre dècades. Efectivament, enguany se celebra el 40 aniversari de la Festa Major d’Indians, una efemèride que no només omple d’orgull el veïnat local sinó que també reconeix l’esforç de la comissió i les entitats que han fet possible cadascuna de les celebracions.

Per aquest motiu, la Festa Major d’Indians 2023 comptarà amb desenes de propostes que permetran gaudir de l’aniversari com cal, amb un veïnat implicat i una comissió satisfeta per les fites aconseguides.

Consulta el programa adjunt!

Un barri de llegat colonial

La història del barri ens remunta a l’inici del segle XX, quan van créixer dos nuclis de nova planta a banda i banda del carrer de Felip II. El primer va ser el dels Indians, als terrenys de Can Berdura. Per la localització d’algunes cases luxoses a la zona, com la Torre Rosa, del 1920, sovint s’ha relacionat aquesta part del barri amb els catalans que havien anat a Cuba a fer negocis, però no s’ha pogut comprovar.

En portar a terme la delimitació dels barris de Barcelona als anys vuitanta, l’administració va considerar que, per proximitat, relació i objectius comuns, els Indians podien s’unirien amb la part del Congrés, decisió que perviu avui dia. No obstant això, cada territori celebra la seva pròpia Festa Major.