La plaça Nova recupera l'històric capgròs Beco

L’Associació de Festes de la Plaça Nova, encara la celebració de les 434 Festes de Sant Roc amb la gran novetat d’enguany: la recuperació de l’històric capgròs Beco.

En Beco juntament amb en Tano, van ser els primers capgrossos de la Plaça Nova. En Tano i en Beco van ser comprats l’any 1906 i fins a la dècada de 1960, quan van desaparèixer, sempre van acompanyar els Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova, Roc i Laieta.

El capgròs Beco va rebre el nom en record del popular i bromista Giovanni Antonio Ardizzi, propietari de l’antiga fonda Cal Beco del Racó. La fonda, situada des del 1815 al racó format per la plaça Nova i el carrer dels Capellans, va ser famosa per tota la ciutat al segle XIX, pels seus bons preus, els magnífics tiberis que servia i, sobretot, per haver introduït els canelons al país.

La figura del Beco ha estat recuperada fidelment pel Taller d’Escultura Casserres. La recuperació també ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Colla Gegantera de Sarrià.

Aquest 12 d’agost a les 18 h, en Beco tornarà a acompanyar els Gegants de la Plaça Nova, en Roc i la Laia, tot esperant la recuperació del Tano l’any 2024.