La Festa Major de Sants ja té cartell

La guanyadora del 27è concurs de cartells de la Festa Major de Sants és la il·lustradora poble-sequina Sara Ros Mencía. La imatge s’ha presentat aquest dissabte en una petita festa a la placeta de Ramon Torres Casanova, preludi de la Festa Major que tindrà lloc als carrers de Sants del 19 al 27 d’agost. El pregó anirà a càrrec de l’Elèctrica Dharma.

Sara Ros Mencía s’ha format a l’Escola Massana d’Art i Disseny. Abans de dedicar-se plenament al món de les arts plàstiques, va estudiar Comunicació Audiovisual, d’on va treure un gran interès per les narratives visuals. Durant l’any que porta professionalitzant-se, ha dut a terme diversos projectes: des de cobertes de llibre fins a cartells publicitaris, exposicions, projectes de muralisme i àlbum il·lustrat. Gaudeix estudiant temàtiques com la flora i la fauna, la fantasia i el misteri, però també investiga al voltant del costumisme, la tradició i el folklore visual.

En fer el cartell de la Festa Major, s’ha volgut focalitzar en el dinamisme de Sants i en tot allò que hi fan els que hi viuen: cantar, ballar, menjar, posar-se al dia amb amics i família, passejar i, en general, gaudir d’aquests dies d’estiu al lloc on viuen. Perquè, per Sara Ros, el barri es construeix a través de tots els seus habitants, ben diversos. Aquesta idea del barri com una mena de poble que s’aixeca entre tothom és el que l’ha inspirat a l’hora de fer aquest cartell.

Enguany s’han presentat 23 propostes al 27è Concurs de cartells de la Festa Major de Sants. La guanyadora obté un premi de 1.177 €, a més de veure la seva obra anunciant la festa per tot el barri, als carrers i a les xarxes. La festa de presentació del cartell de la Festa Major de Sants 2023, que ha tingut lloc aquest dissabte 8 de juliol a la placeta de Ramon Torres Casanova, allà on comencen els jardins de la Rambla de Sants, ha continuat amenitzada amb la música del PD 4×4 Redbull. És un aperitiu de totes les nits de festa que viurem als carrers de Sants la penúltima setmana d’agost, entre el pregó del germans Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma (dissabte, 19 d’agost) i el piromusical de diumenge 27. Per molts Sants, sempre!