La sorpresa amagada del Sant Roc del carrer de la Llibertat

Acaben de descobrir que el Sant Roc exposat a la fornícula del carrer de la Llibertat no és de l’any 1865, com es creia en un principi, sinó dels anys 50. La Comissió de Festes del carrer de la Lliberat s’ha endut una sorpresa aquests dies quan, després d’uns treballs de restauració realitzats pel Tarrer Avall de Reus, els experts els hi han confirmat que és una reproducció perquè els colors, els plecs de la roba i la base de la figura no són propis del segle XIX.

El president de la Comissió de Festes del carrer de la Llibertat, Toni Mañané, explica que degut a què la figura va estar molt de temps a la intempèrie van decidir realitzar uns treballs de restauració sobre la pintura. El Sant Roc què torna a estar exposat des del diumenge 11 de juny és una reproducció i la localització de l’original es converteix, a partir d’ara, en un enigma.

El passat diumenge 11 de juny, el Sant va tornar al seu lloc de sempre a la fornícula del carrer de la Llibertat. Per això, es va fer una cercavila als voltants d’un quart d’una a la plaça de la Virreina, on l’Àliga i el Lleó de la Vila de Gràcia van acompanyar al Sant fins a la cruïlla del carrer de la Fraternitat amb Llibertat.

Per descobrir més curiositats sobre aquest Sant, que els veïns de la Vila li fan cada any un homenatge el 16 d’agost, el Guillem Roma i Batlle ha publicat fa pocs mesos el llibre “Sant Roc a la Vila de Gràcia”.