Tot el programa de la Festa Major del Clot - Camp de l'Arpa 2022

Del 3 al 20 de novembre, els carrers i places d’aquests barris de Sant Martí acullen més d’una vuitantena d’activitats de cultura popular per celebrar la seva festa gran.

El veïnat del Clot i del Camp de l’Arpa es reserva els caps de setmana de novembre per gaudir de la seva Festa Major! Una festa que es fa realitat gràcies a la quarantena d’entitats que la fan possible a través de la Comissió de Festa Major. Entre les més de 80 activitats que s’han programat enguany, podem trobar-hi àpats populars, balls, concerts, esdeveniments esportius o comerç de proximitat, entre moltes altres propostes.

Festa Major del Clot i del Camp de l’Arpa – Programa 2022

Durant tot el temps que duri la festa, s’instal·larà una fira d’atraccions a la Gran Via, entre els carrers Ciutat de Granada i Badajoz.

El programa d’actes comença dijous 3 de novembre amb la inauguració de l’exposició Patrimoni conservat / Patrimoni destruït al centre Cultural La Farinera del Clot. Com és tradició, el pregó de diumenge vindrà acompanyat dels versots satírics dels Diables del Clot i precedit per una cercavila de gegants i el ball popular de rams. Aquest primer cap de setmana de festa gran, també destaquen les Barraques, dues nits de concerts al parc del Clot, divendres 4 i dissabte 5 de novembre, que comptaran amb un Punt Lila per prevenir les violències de gènere.

Durant la jornada de dissabte 12 de novembre, tindrà lloc la trobada gastronòmica Tasta’m al Mercat del Clot, la festa del foc al parc del Clot i el Gran Ball de Festa Major a l’avinguda Meridiana. Diumenge 13 serà una jornada de molta cultura popular amb la diada castellera, la cercavila del Ball de Bastons del Clot i dels Falcons de Barcelona i diverses actuacions de danses populars. Aquest segon cap de setmana de festa, destaquen també les diverses fires d’artesania que s’instal·laran a la plaça del Mercat i al carrer Rogent.

Activitats tan esperades com la cursa o el correfoc es reserven per al darrer cap de setmana de Festa Major. El Correfoc se celebra dissabte 19 de novembre a partir de les 21 h, des de la plaça de Can Robacols fins a la plaça del Mercat. La 42a edició de la Cursa Popular de Sant Martí tindrà lloc diumenge 20 de novembre de 9 a 12 h, amb sortida davant de Foment Martinenc. A més, durant tot el matí, el parc del Clot serà l’escenari de la 19a Fira Boja i també del Strambòtic Prix. Un gran castell de focs artificials posarà punt final a la festa a les 20.30 h al parc del Clot.

El cartell d’enguany és obra de Pecoart, estudiant de la Llotja vinculada al barri.