La Festa Major de Gràcia 2022, una celebració feminista

La festa vol ser feminista i segura per a tothom, respectuosa amb la diversitat i lliure d’agressions sexistes. Per això, hi haurà un espai amb programació dedicada al feminisme, iniciatives per informar i assessorar contra actituds masclistes i itineraris segurs.

 

Plaça de les dones del 36

L’espai Dones del 36, igual que en anteriors edicions, oferirà una programació en clau feminista, amb concerts, discjòqueis, teatre i recitals poètics. Aquest espai, organitzat pel Districte de Gràcia, estarà en funcionament entre el 15 i el 20 d’agost. La programació ha estat elaborada de manera conjunta pel Consell de Dones, el Projecte Minerva-Creadores de Gràcia i el Districte.

 

Punt Lila

La plaça de la Revolució acollirà el Punt Lila, un estand en el qual es podrà obtenir assessorament, informació i suport per prevenir i fer front a possibles situacions d’abús o agressió masclistes i LGTBI-fòbiques en l’espai públic. Aquest espai tindrà un horari ampliat respecte al 2021:

  • Dilluns 15, de 20:00h a 5:00h
  • Dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18, de 22:00h a 5:00h
  • Divendres 19 i dissabte 20, de 22:00h a 6:00h
  • Diumenge 21, de 19:00h a 22:00h

Com a mesura de reforç, diverses parelles de persones informadores recorreran cada dia els espais de la Festa Major per avaluar situacions de risc i oferir assessorament i acompanyament in situ.

A més d’això, la colla castellera de Gràcia també disposarà del seu punt lila, situat a la plaça de la Vila.

Itineraris segurs

Són recorreguts que connecten les zones festives amb les parades de transport públic més properes. Disposaran d’una vigilància especial per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per prevenir qualsevol tipus de conducta delictiva i contra la llibertat sexual. Els tres itineraris establerts a Gràcia són els següents:

  • Plaça de Lesseps – Gran de Gràcia – Diagonal
  • Plaça de Gal·la Placídia – Travessera de Gràcia – Joanic – Bruniquer
  • Plaça de Lesseps – Torrent de l’Olla – Còrsega