Surt al carrer el llibre de partitures del Toc d'Inici

El llibre ‘Toc d’Inici. Ministrils del Camí Ral’, coproduït pel Centre Artesà Tradicionàrius i la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella, és un recull de la quinzena de melodies que conformen l’acte que anuncia l’inici de la Festa Major de la ciutat.

La major part de les partitures són dels gegants, bèsties, bastons, capgrossos i falcons que formen part del Seguici Popular però també hi ha el Ball de Diables del Toc d’Inici o les melodies pròpies de l’acte: el Toc d’Inici i el Toc Final. Les peces estan escrites per a tots els instruments que formen part dels Ministrils del Camí Ral, una veritable orquestra simfònica tradicional que només s’aplega un dia l’any: el primer dia de les Festes de la Mercè.

Com expliquen els seus impulsors: ‘A més, és un reconeixement al llegat i la tasca realitzada per Jordi Fàbregas durant tots aquests anys al capdavant d’aquesta formació (1993-2020). Per últim, amb aquesta publicació es volen plasmar en paper les versions vàlides de les músiques, algunes de les quals han sofert petites modificacions degudament consensuades entre intèrprets i compositors. Bona part del repertori són les partitures originals, així com també recull les aportacions realitzades sota encàrrec fins a l’actualitat’.

El llibre es pot aconseguir al Centre Artesà Tradicionàrius i a la Casa dels Entremesos.