Els gegants Trenot, Pitu i Normag de Sarrià es traslladen temporalment
Les figures Trenot, Pitu i Normag, de la Colla Gegantera de Sarrià, s’han mogut temporalment per tal de fer lloc a l’exposició itinerant que acull la seu del Districte ‘Sarrià i Barcelona 1921. Vers la ciutat metropolitana’.
El Trenot s’ha traslladat al Centre Cívic l’Elèctric, un lloc on se sentirà com a casa. La figura gegantera, cap de l’estació de Sarrià, té una relació molt estreta amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, així com el passat del Centre Cívic. El restaurant Eléctrico, fundat el 1912, va ser el primer amb una cuina completament elèctrica de tot l’estat, fet que el va convertir en un símbol de progrés nacional. El 1916, la línia de ferrocarrils va arribar fins just al costat de l’establiment i, un any després, aprofitant que s’inaugurava el tram les Planes – Sant Cugat, l’espai es va reformar per adaptar-lo a les noves necessitats.
En canvi, el Pitu i el Normag han aprofitat el 125è aniversari del Centre Parroquial de Sarrià per a visitar-lo. De fet, el gegant Pitu representa en Josep Calderó, fundador del Club de Futbol del Centre Parroquial de Sarrià. Per la seva banda, el Normag és el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya i, atès que la finalitat de l’entitat parroquial és treballar per a la integració social, la figura gegantera és molt benvinguda al centre.
D’aquesta manera, a la seu del Districte s’hi queden els gegants Gervasi i Laieta amb els seus fills Blauet i Joana; la Roser i l’Elisenda amb els seus marits Benet i Mateu, i els capgrossos Vicenç i Medinet.
L’exposició ‘Sarrià i Barcelona 1921. Vers la ciutat metropolitana’ també romandrà a la seu fins al pròxim 1 d’abril. Aquesta mostra, organitzada pel Districte i el Museu d’Història de Barcelona, està emmarcada en la programació del centenari de l’agregació de Sarrià a Barcelona. Aplega fotografies, documents i retalls de premsa que rememoren l’intens debat polític de l’època. Aleshores, Sarrià tenia 7.000 veïnes i veïns empadronats i es caracteritzava per mantenir un fort sentiment d’independència municipal.