Dos grups de dansa de Rússia i Ucraïna visiten Barcelona

El dimecres 8 de setembre a les 19.30 h, la plaça de les Palmeres del barri de Sant Andreu de Palomar acollirà l’actuació de dos grups provinents de Rússia i Ucraïna. L’acte està organitzat per l’SCE La Lira i s’emmarca en les Jornades Internacionals Folklòriques. També comptarà amb el lluïment del grup sardanista Maig i cal reservar entrada de forma gratuïta clicant aquí.

A més, el diumenge 4 de setembre a les 19 h el grup de Rússia actuarà a l’Institut Consell de Cent, al barri del Poble-sec. També hi participaran l’Esbart Renaixença i els Amigos de Honduras. Per assistir-hi, cal reservar entrada a través del mail conselltradicionalpoblesec@gmail.com.

L’Associació per a la difusió del folklore ‘Adifolk’ porta organitzant aquest festival, amb formes diverses, des del 1972, sempre amb la intenció de mostrar al món el folklore català i la de divulgar entre els catalans les danses i manifestacions folklòriques de comunitats diverses d’arreu del planeta.

Us presentem els dos grups que actuaran a la nostra ciutat:

Conjunt vocal i coreogràfic ‘Sar Guerel’ (Elista, República de Calmúquia, Rússia)

Aquesta entitat es va crear el 2010 gràcies al Centre Republicà de Creativitat d’Elista, la capital de la República de Calmúquia, l’única regió budista d’Europa. Es tracta d’un col·lectiu de ballarins i músics qualificats que presenten danses populars tradicionals, amb vestits i música propis de Calmúquia.

El conjunt està format per estudiants majors de 16 anys de l’etnoescola i estudiants de l’Elista College of Arts, coneguda com a Chonkushov. La directora de l’entitat és la coreògrafa Aleftina Aduchinova. El repertori del grup inclou danses populars de Calmúquia, música i cançons calmucs. A més, tots els integrants van vestits amb indumentàries pròpies de la regió.

L’any 2017 van rebre el títol d’ «Exemplar», com a recompensa pels seus nombrosos èxits.

Grup folklòric ‘Colors of Transcarpathia (Uzhgorod, Ucraïna)

El grup ‘Colors of Transcarpathia’ prové de la ciutat d’Uzhgorod, a Ucraïna. Els seus integrants són estudiants i professors de l’Institut Uzhhorod de Cultura i Arts. El repertori del grup inclou danses populars ucraïneses, música i cançons típiques del país.

Al llarg dels anys, l’entitat ha guanyat diversos certàmens i festivals de folklore. A més, el col·lectiu ha ballat en festivals internacionals de folklore a Itàlia, República Txeca, Polònia, Grècia, Eslovàquia, Geòrgia, Hongria. El director artístic del grup és en Mykhailo Shyutiv i la presidenta, la Natalia Shetelya.