Per una Festa Major de Gràcia 2021 més antimasclista

La Festa Major de Gràcia 2021 comptarà entre el 15 i 21 d’agost amb un punt d’informació i assessorament per prevenir les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques.

La plaça de la Revolució serà el lloc on s’instal·larà, com altres anys, el punt d’informació #BCNantimasclista.

L’objectiu és prevenir els possibles casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic en el context de festa major.

El punt constarà d’un espai per oferir una atenció acurada a aquelles persones que volen rebre informació i assessorament o bé han patit algun tipus de violència.

El punt d’informació comptarà amb material amb les recomanacions necessàries d’actuació davant de casos de violència masclista. 

L’horari del punt d’informació serà de 19.30  a 1 h del 15 al 21 d’agost.

Les propostes i informació que es duran a terme durant els dies de festa han estat fruit del treball col·lectiu del Districte de Gràcia amb el Circuit Barcelona contra la violència masclista, CJAS, Assemblea feministes de Gràcia, amb la col·laboració de la Fundació Festa Major i les comissions de festa dels carrers.

Durant les últimes setmanes s’han fet diferents formacions a les comissions dels carrers sobre el protocol informatiu i de prevenció d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques.

Guia per a unes festes lliures de masclisme

Al 2018 es va fer un pas endavant amb la redacció de la Guia per a unes festes lliures de masclisme a l’espai públic de Gràcia. Caminem cap a unes festes amb perspectives de gènere’, consensuada per la Taula d’Abordatge de violències masclistes de Gràcia. Entre les recomanacions recollides a la guia, també n’hi havia de referides al conjunt d’elements de la festa a tenir cura: model d’organització, programa festiu i un compendi de recomanacions que avancen temes fins ara no contemplats com la gestió de l’espai públic de la Festa.