Neix l'Aula Eduglosa, una nova experiència al voltant de la glosa

L’associació de foment de la glosa Cor de Carxofa aglutina amants de la glosa d’arreu, amb projectes i recursos per millorar l’aprenentatge musical al voltant d’aquest art. La glosa és un gènere poètic i musical, però també esdevé una eina interdisciplinar i un recurs per fomentar la creació, la participació, la comunicació, la cohesió social i l’expressió oral, entre d’altres.

Ara, aquesta entitat posa en marxa una nova proposta de formació en línia dins de la seva branca pedagògica i formativa: Eduglosa. La programació està formada per diversos seminaris virtuals que volen aprofundir en temàtiques d’interès tant pels amants de la glosa com de la cultura popular i de la comunicació oral.

Aquestes formacions, estructurades en tres sessions d’una hora i mitja cadascuna, combinen l’intercanvi d’experiències entre diversos territoris i projectes, l’aprofundiment del tema des d’una perspectiva determinada i la posada en pràctica,  generant eines i recursos. El primer seminari anirà sobre la construcció i modulació del discurs, i tindrà lloc els dies 16, 18 i 23 de març.

La primera sessió serà dimarts 16 amb el títol ‘El discurs i la perspectiva de gènere’ i anirà a càrrec de diverses dones que han tingut experiències a Euskal Herria i a Menorca. La segona serà el dijous 18 i està titulada ‘La figura de la ponicana / gai-jartzaile’. La tercera, dimarts 23, tractarà sobre ‘Eines i recursos per crear i modular un discurs’, a càrrec de Josep Pedrals.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer clicant aquí.