Com serà l'arribada dels Reis d'Orient 2021?

Un any més, els Reis d’Orient tornen a visitar-nos la nit del 5 de gener. En Melcior, en Gaspar i en Baltasar han fet camí i arriben a la ciutat acompanyats per la seva cort de patges i patgesses, carters i carteres, i un munt d’ajudants que els fan més fàcil el repartiment dels regals en aquesta nit màgica. Enguany però, no es podrà fer la tradicional Cavalcada. Tot i així, sí que podrem seguir la seva arribada en directe gràcies a les televisions públiques.

Ses Majestats arribaran el 5 de gener a les 19.30 h, per mar i a bord del Pailebot Santa Eulàlia. Aquell dia, les tres televisions públiques, TV3, RTVE i Betevé, faran que tots els nens i nenes puguin veure des de casa la rebuda institucional de Ses Majestats i la seva posterior visita a la instal·lació del Fòrum amb tot el seu seguici durant la nit, on ultimaran els darrers detalls que transformaran desitjos, somnis i il·lusions en regals.

Un espectacle de gairebé 60 minuts en què els Reis d’Orient i el seu seguici, acompanyats de les tradicionals músiques de la Cavalcada de Barcelona i de ballarins, faran prendre moviment a la instal·lació del Fòrum. Una nit màgica que de ben segur recordarem per sempre més.

La història de la cavalcada de Reis a Barcelona és llarga: n’hi ha les primeres referències al segle XVIII, però no es va començar a fer de manera formal fins al tombant de segle XX, quan tenia caràcter benèfic. La cavalcada actual s’ha fet ininterrompudament des del 1942, quan, acabada la guerra civil, l’Ajuntament de Barcelona va prendre la iniciativa. En tots aquests anys s’ha anat perfilant el model amb unes característiques i uns personatges que la fan única, com els patges Estel i Gregori.