Un llibre recull els orígens i la tradició del Tió de Nadal

Festa grossa a la llibreria Ona (Pau Claris, 94) el dissabte 19 de desembre al migdia per presentar el que, segons Farell Editors, és el primer llibre que tracta sobre el Tió de Nadal en profunditat. L’ha escrit Josep Fornés i Garcia, i porta per títol El Tió de Nadal. Orígens i tradició. L’autor estarà acompanyat en l’acte per la popular actriu Lloll Bertran, el cantant, recitador, rapsode i poeta Celdoni Fonoll, i per l’editor Jordi Suades.

El llibre, com ja apunta el seu títol, descobreix al lector els orígens del Tió, immemorials i ancestrals pagans (des del culte als arbres i a la natura, al foc i als avantpassats), així com la seva vinculació amb el solstici d’hivern. Al mateix temps, vol fer memòria del que ha representat per a moltes llars, pobles i comarques de Catalunya. I en recull molts testimonis orals i les seves vivències plenes d’anècdotes i d’il·lusió.

Si voleu assistir a la presentació, cal que reserveu plaça amb antelació a través del correu electrònic reserves@onallibres.cat.