Torna el pessebre vivent de la Torre del Suro!

Un dels pessebres vivents més destacats que es fan a Barcelona per aquestes dates és el de la Torre del Suro, al districte d’Horta-Guinardó. És impulsat pel Taller Sant Camil, es fa en un entorn privilegiat i és protagonitzat per persones amb discapacitat intel·lectual.

El pessebre d’enguany es representarà el dimarts 22 de desembre a partir de les 18.00. L’entrada hi és gratuïta però s’ha de reservar amb antel·lació. Tot i que ja s’han esgotat les entrades que hi havia, el pessebre es podrà seguir en directe a través del Facebook de Cultura Popular Barcelona el mateix dia 22 a les 18.00 h. L’accés al recinte es farà pel carrer de Garriga Roca.

Ja fa més de vint-i-cinc anys que el Taller Sant Camil, que treballa amb persones adultes amb discapacitat intel·lectual, munta un pessebre vivent al recinte de la institució. Durant una tarda la vuitantena de persones deixen les tasques habituals i es transformen en pastors, dimonis, artesans, reis d’Orient o la Sagrada Família. El pessebre obre a partir de les 18 h i els visitants segueixen un recorregut pels jardins de la Torre del Suro que acaba a la cova de Betlem.

A més, durant la representació del pessebre es pot visitar l’exterior de la Torre del Suro, una construcció modernista que hi ha dins el recinte de Sant Camil i que habitualment és tancada al públic. Aquest edifici, que data del 1910, és un dels màxims exponents del corrent mediterranista del modernisme.

Paral·lelament, a partir del 10 de desembre es pot gaudir de l’exposició virtual ‘El Pessebre de la Torre del Suro vist per…’ un recorregut per les exposicions dels darrers anys, que es pot veure en un original format virtual clicant aquí. D’aquesta manera, el visitant pot descobrir des de casa tot el que configura aquest pessebre tan singular, que l’any 2016 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en l’àmbit de cultura popular.