Festa major de les Corts
Dates de celebració
Dates de celebració
Primera quinzena d’octubre al barri de les Corts, districte de les Corts
Diada: Mare de Déu del Remei, segon diumenge d’octubre
El barri de les Corts formava part de la vila de Sarrià, però després de llargues desavinences a principi del segle XIX, el 1823 se'n va independitzar. D’aquest període daten la parròquia de la Mare de Déu del Remei, l’antic ajuntament i la festa major, tres elements vertebradors del poble. Els ràpids canvis urbanístics que van viure les Corts durant el segle XX no en van malmetre el caràcter de barri amb una identitat pròpia.
L’actual festa major és un reflex de tota aquesta història i permet de fer un retrat molt complet de la vida cultural i associativa del barri. Les places de Can Rosés, de la Concòrdia i de Comas són el cor de l’antic nucli i formen l’eix on es desenvolupa gran part de la festa. Entre els actes més destacats, hi ha el correfoc unitari, el matí de festa major amb el ball de l’Àliga de la ciutat i la diada castellera i l’exhibició de dansa tradicional que es fa al monestir de Pedralbes.
Motiu
El segon cap de setmana del mes d’octubre moltes poblacions dediquen festes a la Mare de Déu del Remei, amb ofrenes en honor seu. Un dels costums populars que es destaca en aquesta advocació consisteix a posar damunt el cos de dones embarassades una cinta de seda que diuen que ajuda a infantar.
Orígens
L’adscripció de la festa major de les Corts a la festivitat de la Mare de Déu del Remei va ser promoguda per un dels primers rectors de la parròquia, Pere Pla, que la regí entre els anys 1847 i 1851.
Sobre la festivitat
Informació complementària
Organitzadors
Comissió de Festa Major de les Corts.