Castellers de Sants
Després de tot un seguit de contactes i assaigs l'any 1992, el 9 de maig de 1993 es va presentar en públic la colla dels Castellers de Sants a la plaça de Bonet i Muixí. Apadrinats per la colla de Barcelona i la de Cornellà, van fer una actuació en què descarregaren el pilar de quatre caminat, el quatre de sis, el tres de sis i el cinc de cinc net.
Els membres de la colla duen una camisa grisa, en homenatge als treballadors de l’Espanya Industrial i de les antigues fàbriques tèxtils del segle XIX de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. El color mosca de la camisa també els ha fet coneguts pel sobrenom de borinots. Celebren la seva diada castellera anual el mes d’octubre. Si bé durant la temporada castellera assagen a l'escola Jaume I del barri, el local social de la colla és un espai de la vora conegut per Cal Borinot.
L'11 de març de 2013, els Castellers de Sants varen celebrar el vintè aniversari amb un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i amb la construcció del castell especial i simbòlic anomenat castell de cara. L'estructura, subjectada amb una grua, es va alçar a la plaça de Sant Miquel, a l’interior del monument als castellers de l’escultor Antoni Llena, on els castellers es disposaren imitant la construcció d'un castell, però de cara al públic.
L'estiu del 2013, dos-cents membres de la colla van viatjar fins a l'Índia per participar en el festival Dahi Handi de Thana, a prop de Bombai, una celebració que rememora el naixement de Krishna, en què els indis de l'estat de Maharashtra fan unes torres humanes anomenades govindes. Va ser un viatge cultural i solidari alhora, i els Castellers de Sants hi van fer nombroses actuacions, alguna davant més de quinze mil persones.
Els castells més destacats dels Borinots són el dos de nou amb folre i manilles, el pilar de vuit amb folre i manilles - carregat - així com el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre. L'any 2014 els Castellers de Sants van firmar la millor temporada de la seva història ja que van descarregar per primer cop, a la plaça del barri que els va veure néixer, un castell considerat de gamma extra: el dos de nou amb folre i manilles. La millor actuació va ser a la XXXVI Diada dels Minyons de Terrassa un mes després, on van repetir el dos de nou amb folre i manilles i hi van carregar el pilar de vuit amb folre i manilles, a més del tres de nou amb folre.