“Ens ho mengem tot”
“Ens ho mengem tot” es una propuesta educativa para trabajar con el alumnado y las personas educadoras del comedor —y el docente— aspectos como el despilfarro alimentario, el origen de los alimentos, la producción de proximidad, el consumo consciente, la huella ecológica y el coste ambiental de lo que se sirve en el comedor escolar.
Durante el curso se trabaja con la metodología de un alimento protagonista cada mes, que sirve como referencia para medir el porcentaje de despilfarro alimentario.
Inscripciones
Recursos
- Guía para evitar el malbaratamiento alimentario (en català) (PDF 8.32 MB) Abrir en una ventana nueva
- Guía para crear una red de aprovechamiento alimentario comunitario (en català) (PDF 680.14 KB) Abrir en una ventana nueva
- Guia didáctica "Ens ho Mengem Tot" (en català) (PDF 1.7 MB) Abrir en una ventana nueva
- Maleta pedagógica "Ens ho mengem tot"
Sessions de la formació

Primera sessió. Introducció i metodologia
Durant la primera sessió la persona experta presenta els continguts de la microxarxa i la metodologia de treball al personal del menjador i al professorat participant.
Lugar:
virtual
Cuándo:
06/11/2024

Segona sessió. Treball del tema
Durant aquesta segona sessió es fa el seguiment dels centres participants i del primer aliment protagonista.
Lugar:
virtual
Cuándo:
29/01/2025

Sessió oberta. Aprofitament alimentari als centres educatius de Barcelona.
Una sessió on s'explicarà el projecte d'aprofitament alimentari als centres educatius de Barcelona, que té com a objectiu reduir el malbaratament alimentari a les escoles de la ciutat.
Lugar:
virtual
Cuándo:
19/02/2025

Tercera sessió. Avaluació de resultats
Durant aquesta tercera sessió s’avalua el conjunt dels aliments protagonistes i els resultats que han presentat els centres.
Lugar:
virtual
Cuándo:
07/05/2025