Ens ho mengem tot
Ens ho mengem tot és una proposta educativa per treballar amb l’alumnat i les persones educadores del menjador —i l’equip docent— aspectes com el malbaratament alimentari, l’origen dels aliments, la producció de proximitat, el consum conscient, la petjada ecològica i el cost ambiental d’allò que se serveix en el menjador escolar.
Durant el curs es treballa amb la metodologia d’un aliment protagonista cada mes, que serveix com a referència per mesurar el percentatge de malbaratament alimentari.
Recursos
- Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars
- Guia per evitar malbaratament alimentari (PDF 8.32 MB) Obre en una finestra nova
- Guia per crear una xarxa d'aprofitament alimentari comunitària (PDF 1.12 MB) Obre en una finestra nova
- Guia didàctica Ens ho mengem tot (PDF 982.49 KB) Obre en una finestra nova
- Maleta pedagògica "Ens ho mengem tot"
Sessions de la formació

Primera sessió. Introducció i metodologia
Durant la primera sessió la persona experta presenta els continguts de la microxarxa i la metodologia de treball al personal del menjador i al professorat participant.
Lloc:
virtual
Quan:
06/11/2024

Segona sessió. Treball del tema
Durant aquesta segona sessió es fa el seguiment dels centres participants i del primer aliment protagonista.
Lloc:
virtual
Quan:
29/01/2025

Sessió oberta. Aprofitament alimentari als centres educatius de Barcelona.
Una sessió on s'explicarà el projecte d'aprofitament alimentari als centres educatius de Barcelona, que té com a objectiu reduir el malbaratament alimentari a les escoles de la ciutat.
Lloc:
virtual
Quan:
19/02/2025

Tercera sessió. Avaluació de resultats
Durant aquesta tercera sessió s’avalua el conjunt dels aliments protagonistes i els resultats que han presentat els centres.
Lloc:
virtual
Quan:
07/05/2025