Inici / Llistat notícies / TEDx Jardins de Laribal: plantant idees.

TEDx Jardins de Laribal: plantant idees.

13JUL.2018

Els congressos TED (tecnologia, entreteniment i disseny) van néixer l'any 1984 amb la voluntat de compartir i difondre idees de forma lliure i sense ànim de lucre. Avui, gairebé 35 anys després del primer congrés, aquestes xerrades ja són un referent per a la divulgació científica i cultural, i cobreixen un ampli ventall de camps que inclouen ciències, filosofia, arts i molts altres.

Fora dels Estats Units, a més de 130 països s’organitzen els congressos TEDx, seguint el mateix format i la mateixa filosofia de compartir idees lliurement. Les xerrades TEDx les organitzen voluntaris de la comunitat local, sense ànim de lucre i al marge de qualsevol agenda política, religiosa o comercial, només l'objectiu d'iniciar diàlegs, promoure la connexió entre persones i millorar la comunitat.

TEDxJardinsdeLaribal és una d'aquestes comunitats TEDx, creada per a buscar i ajudar a difondre idees importants, que generin impacte i condueixin a la creació de noves idees. Alguns dels valors que inspiren la organització d'aquest congrés són la bona ciència, la divulgació sense rebaixar el nivell del contingut, respectar la veu original de les idees i, en definitiva, fer que l'experiència TEDx sigui el més profitosa, divertida i inspiradora possible per a tots i cada un dels seus participants (ponents, organitzadors, patrocinadors i públic).

Enguany es celebra la segona edició de les TEDxJardinsdeLaribal, que com l'any passat ha trobat en el Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona un esperit hospitalari i afí a la voluntat de crear una comunitat on les idees de tots els camps es desenvolupen i es comparteixen lliurement. Un any més, es reuniran veritables experts i expertes en els seus camps respectius per a compartir les seves idees sobre temes tan variats com necessaris, com són l'ètica en l'àmbit mèdic, la funció social del disseny, l'evolució del feminisme, la consciència de l'entorn acústic, societat i ansietat, el component emocional en les finances o la transformació turística a Barcelona.
 

La segona edició del TEDxJardinsdeLaribal tindrà com a ponents els convidats següents:

Diego Perdigón

Diego Perdigón és enginyer tècnic industrial mecànic,  enginyer en organització industrial, i llicenciat en disseny i fabricació. Ha conegut la vida de l’executiu treballant com a responsable de qualitat i consultor d’organització d’empreses. Posteriorment, va dedicar una època important de la seva vida (més de 8 anys) a explorar la naturalesa humana i el seu funcionament. Coneixent el món terapeútic i del desenvolupament personal. Actualment treballa com a funcionari, professor d’educació secundària amb dues especialitats. Una de les seves passions és l’estudi del món financer i de les inversions. Viu al Parc Natural del Garraf, en una casa que està restaurant en el seu temps lliure. I on fa totes les obres per si mateix.

 

Ilaria Sartori

Doctora en Història i anàlisi de les cultures musicals, etnomusicologia i  antropòloga del so. Des de 2002 es dedica a la investigació, documentació, divulgació, conservació i valorització del patrimoni cultural immaterial.

Col·labora amb universitats, centres i institucions culturals, museus, escoles, arxius, biblioteques, festivals, artistes i investigadors realitzant tallers, conferències, mapes sonors i multimèdia, articles, exposicions i altres activitats culturals, científiques, acadèmiques i artístiques arreu del so i l’escolta.

 

Nikos Kastanos Hatzinicolis

Nikos Kastanos Hatzinicolis (nascut a Kos, Grècia) ha dedicat la seva vida a la formació de professionals sanitaris i a la difusió d’informació i coneixment mèdic a nivel mundial. El 2017 va fundar Hippocratic Movement, una associació sense ànim de lucre, que procura difondre l’humanisme en la pràctica mèdica.

 

Meritxell Benedí Altés

Meritxell Benedí Altés, és cap de l’Àrea d’Empoderament Personal a la Fundació Surt. Llicenciada en Història i Diploma d’Estudis Avançats en Estudis del Món Contemporani per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública (EMPA) per ESADE-Universitat Ramon Llull. Els seus àmbits d’expertesa són les polítiques socials, el gènere i els processos migratoris a Catalunya.

Ha exercit com a historiadora en diferents vessants de la professió com el documentalisme, la divulgació o el sector editorial. Vinculada al Grup de Recerca Consolidat Multiculturalisme i Gènere de la Universitat de Barcelona, ha desenvolupat la seva recerca predoctoral en l’àmbit de les identitats culturals i de gènere, I ha treballat com a consultora per administracions públiques i entitats del tercer sector.
En l’àmbit de la gestió pública, ha estat Coordinadora de Polítiques de Dones a l’Ajuntament de Barcelona; Directora del Pacte Nacional per la Immigració i Cap de l’Àrea de Formació i Recerca a la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya; i assessora de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies i Responsable de projectes estratègics al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 

Antoni Bulbena Vilarrasa

Antoni Bulbena Vilarrasa és catedràtic de Psiquiatria i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de Docència i Investigació de l’INAD, Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar de Barcelona.

Dirigeix un Grup de Recerca reconegut i també pertany al CIBERSAM. Ha treballat en investigació a la Universitat de Cambridge i ha estat professor a la UPV, la Universitat de Deusto i la Universitat de Barcelona.

En El 2007 crea l’INAD, Institut al qual pertanyen els serveis de psiquiatria de diferents hospitals, que inclouen més de 400 llits públics i la gestió de 6 centres de salut mental i 3 centres de seguiment comunitari de addiccions.

Els temes en què ha desenvolupat les seves investigacions inclouen la pseudodemència, la depressió, el consum de xocolata i carbohidrats, la mesura clínica en psiquiatria, les fòbies i les relacions entre la biometeorologia i les estacions amb la psicopatologia. La línia d’investigació més destacada en la qual està treballant és la relació entre els trastorns d’ansietat i la patologia somàtica associada, especialment la seva descripció original de l’estreta relació d’alteracions hereditàries del col·lagen amb l’ansietat.

 

Mercè Aguilar Antón

Mercè Aguilar Antón és periodista i té un Màster en Integració Europea per la UAB i un màster en Direcció de Comunicació per la UPF.

Es dedica a la comunicació corporativa i per la informació que ha pogut aconseguir, és l’única periodista que s’hi dedica en plantilla en un centre d’atenció primària.

Barcelonina de naixement, és veïna del Gòtic per vocació.


Jesús del Hoyo Arjona

Jesús del Hoyo Arjona és dissenyador gràfic i doctor en Belles Arts/ Disseny per la Universitat de Barcelona.

És professor titular de projectes de disseny gràfic a la Universitat de Barcelona. És responsable de les assignatures d’infografia i disseny de la informació que formen part del Grau en disseny de la UB i de Disseny de la informació i visualització de dades en el Màster en Biodiversitat impartit a la Facultat de Biologia de la UB.

És el Degà del Col·legi de Disseny Gràfic de Catalunya, l’única institució col·legiada d’aquesta disciplina a Espanya.

 

Carme Coll Capdevila

Carme Coll Capdevila és metge ginecòleg amb experiència en treball de camp en El Txad, Àfrica Subsahariana. Durant més de 20 anys ha col·laborat en projectes de formació principalment per a metges i llevadores tant hospitalàries com a comares rurals.

 

Més informació:
http://tedxjardinsdelaribal.com/

 

 


TEDx Jardins de Laribal
Data: 21 de juliol
Lloc: Jardins de Laribal: Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc. 

Icon

Museu Etnològic i de Cultures del Món

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp