A l’espai annex de la recepció de la seu al carrer de Montcada, i a l'espai del vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, es pot gaudir de les mostres de vitrina. De petit format i accés gratuït, estan dedicades a peces i temes que no es recullen en les exposicions permanents i temporals.
10 juliol - 31 de desembre de 2024
A partir del 10 de juliol descobriu la gènesi d’aquesta col·lecció guineana a la seu Montcada.
Amplia la informació20 de desembre de 2023 – 30 maig de 2024
A partir del 20 de desembre del 2023 al MuEC Montjuïc, es podrà veure una mostra de figures de pessebre tradicionals realitzades per artesans de l'altiplà andí del Perú.
Amplia la informació14 de desembre de 2023 – 2 de juny de 2024
"Les estàtues també moren?": La nova mostra vitrina del Museu Etnològic i de Cultures del Món commemora el 70è aniversari de l'estrena Les statues meurent aussi amb una nova relectura del film.
Amplia la informació20 d'abril - 26 de novembre de 2023
A partir del 20 d’abril del 2023, el museu ofereix una mostra en la qual la importància dels objectes que s’exhibeixen rau en l’infinit poder de la creença. Aquests objectes són els anomenats exvots, els quals representen un instant miraculós en què un ésser diví ajuda algú a superar un mal tràngol.
Amplia la informació17 de novembre de 2022 – 9 d'abril de 2023
Exposició prorrogada fins el 9 d'abril. Més que joguines: els “kyōdo-gangu” japonesos mostra una selecció de la col•lecció de kyōdo-gangu del museu, uns petits objectes procedents del Japó que, malgrat haver estat molt sovint qualificats des d’Occident com a joguines, anaven molt més enllà del lleure.
Amplia la informació18 de juny - 6 de novembre de 2022
“El Viatge Il•lustrat. Quaderns de camp: del llapis i el pinzell al món digital” vol reflexionar sobre el paper del dibuix com a eina al servei de la ciència i el coneixement al llarg de la història, dins i fora del context museístic.
Amplia la informació4 de març - 5 de juny de 2022
«·Escorça·Pell·Veu· Passat, present, futur / ·Purrungupari·Mupurra·Pujinga· Ngini, palinari, amintya» és el fruit de la recerca sobre les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món de procedència tiwi (nord d'Austràlia) que ha dut a terme la cocomissària de la mostra, Narelle Jubelin, en el marc del projecte europeu «Taking Care - Ethnographic and World Cultures Museums as Spaces of Care».
Amplia la informació15 de març de 2022 – 15 de gener de 2023
El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta, al vestíbul de la seu Parc de Montjuïc, la seva aportació a la celebració de l'efemèride del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu: «Museus i Liceu: una història compartida». Una selecció d'obres de l'escenògraf del Liceu Josep Mestres Cabanes és exposada conjuntament amb una petita relíquia arquitectònica procedent del primer teatre, incendiat el 1861, que va salvar de la runa l'arquitecte Josep Oriol Mestres i Esplugues.
Amplia la informació23 de desembre de 2021 – 27 de febrer de 2022
«Iconoclàstia. Els budes de Bamian» mostra una selecció de materials de l’expedició que Margarita Corachán, Albert Folch, Edmonde Iba i Eudald Serra van realitzar l’any 1967 a l’Afganistan i a l’Índia.
Amplia la informació1 de febrer de 2022 – 15 d'abril de 2023
El xiulet és un instrument musical àmpliament utilitzat en diverses cultures d’arreu del món i al llarg de la història com a mitjà de comunicació entre persones, però també per atreure i domesticar animals. També se n’ha documentat l’ús com a element de significació en esdeveniments rituals, festivitats religioses i lúdiques, i com a joguina tradicional per a infants.
Amplia la informacióAltres exposicions que et poden interessar