Inici / Llistat notícies / Les Fàbriques de creació a la Nit dels Museus

Les Fàbriques de creació a la Nit dels Museus

09MAIG2017

Fàbriques de creació

Les Fàbriques de creació posen en dansa el Museu Etnològic i el Museu de Cultures del Món durant la Nit dels Museus

Aprofiteu la Nit dels Museus, que se celebra el 20 de maig, per visitar quan es fa fosc les exposicions del Museu Etnològic de Barcelona i el Museu de Cultures del Món. A més, veureu com dues Fàbriques de creació de la ciutat han portat les seves propostes de dansa i moviment a tots dos dos recintes.

Museus, fundacions i espais culturals de tota la ciutat i dels municipis metropolitans participen en la iniciativa, que els mantindrà oberts, i amb entrada lliure, de les 19 a la 1 h de la matinada. De fet, l'activitat s'estén per les grans capitals de tota Europa, on prop de 4.000 museus obriran de nit de manera coordinada en la tretzena edició d'aquesta gran festa nocturna de la cultura.

L'edició d'enguany a Barcelona ha posat en contacte els espais culturals que s'afegeixen a la Nit dels Museus amb les Fàbriques de creació, equipaments de la ciutat pensats per oferir als creadors i creadores els espais i les màximes facilitats per desenvolupar els seus projectes artístics. Aquesta col·laboració s'estén al Museu Etnològic i al Museu de Cultures del Món.

 

La Nit dels Museus

Sessions Remotes al Museu Etnològic de Barcelona: 

Les exposicions que podreu visitar la nit de dissabte, 20 de maig al recinte de Montjuïc són Sentir el patrimoni, títol de l'exposició estable del Museu, que ofereix una mostra de la riquesa i pluralitat de la societat on vivim; i la mostra Les cares de Barcelona, una exposició temporal que us proposa projectar una mirada nova i fresca sobre la ciutat on vivim. Atenció, perquè l'exposició no deixa de créixer amb les aportacions que fan els mateixos ciutadans i ciutadanes. Finalment, també podreu veure la Reserva visitable del Museu, formada per 46 vitrines amb  objectes procedents dels cinc continents.

Però, si veniu a les 21.30 h i a les 23 h, podreu gaudir de l'espectacle Sessions Remotes, una proposta entre la dansa, la performance i la instal·lació que signa l'artista Mònica Muntaner i que és un projecte de La Caldera Les Corts per al programa Creació & Museus.

La Nit dels Museus

Sessions remotes utilitza com a matèria primera un seguit d'imatges i d'entrevistes enregistrades a una trentena de persones de diverses edats i condicions a les que es va demanar que ballessin, en solitari, durant un cert període de temps.. Amb aquest material, es proposa una intervenció al hall i a la sala d'actes del Museu, on es faran projeccions a les parets i en monitors instal·lats a l'efecte. A més en certs moments, quatre performers i un equip de música circularan entre els assistents al hall de l'entrada en una acció d'uns vint minuts de durada.

Idea: Mònica Muntaner
Vídeo: Hugo Barbosa
DJ: Laura Ojer
Ballarines: Mònica Muntaner, Laura Ojer, Mo Pascual i Silvia Sant

 

Avenida Paradise al Museu de Cultures del Món:

Al recinte del carrer de Montcada podreu aprofitar la Nit dels Museus per visitar Les col·leccions del museu: les campanyes i els viatges, és a dir, el material recollit durant anys en campanyes etnològiques i antropològiques que diversos investigadors van realitzar a l’Àfrica, Amèrica, Àsia i Oceania. A més, a la mostra Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial, podreu repassar els lligams entre Barcelona i la Guinea colonial dels anys 70, d'on va venir el famós Floquet de Neu.

A les 20 i 22 h, Javier Guerrero us oferirà en el Museu del carrer de Montcada una proposta de dansa contemporània que es titula Avenida Paradise i que ha estat produïda en col·laboració amb el Graner, centre de creació. 

Parteix del concepte d'heterotopia, imaginat pel pensador francès Michel Foucault com un espai capaç de contenir, a la vegada i de manera virtual, espais i temps diversos, la coexistència dels quals seria impossible en un altre context. Així, es considera el Museu de Cultures del Món un espai heterotòpic per excel·lència i la seva proposta, Avenida Paradise, vol posar en contacte la virtualitat del museu amb la materialitat de l'espai físic que l'acull: la seva memòria, la seva arquitectura i les relacions de poder que el sustenten.

Companyia: Montón de paja & trigo
Direcció: Javier Guerrero
Producció: Marina Fullana 
Interpretació: Elia Genis, Laura Lliteras i Amanda Rubio
Dramatúrgia: Marc Villanueva
Edició musical: Sergi Aroya
Il·luminació i so: Jaume Cañasveras
Vestuari: Montón de paja & trigo

 

Més informació sobre la Nit dels Museus:
http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus

 

Icon

Museu Etnològic i de Cultures del Món

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp