La reurbanització dels Jardinets de Gràcia crearà més espai per als vianants i millorarà el carril bici

La intervenció, prevista per a finals d’any, eliminarà els carrils de circulació en sentit mar.

..
04/06/2024 - 18:01 h

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la reurbanització dels Jardinets de Gràcia. La intervenció estarà centrada en el costat Llobregat del carrer i també en el carril bici del costat Besòs.

El projecte preveu actuar en un àmbit de 2.715 metres quadrats per millorar l’espai públic i la connexió amb l’avinguda Diagonal. S’hi destinaran 1,46 milions d’euros i la previsió és posar les obres en marxa a finals d’any, que tindran una durada estimada de sis mesos.

Els treballs eliminaran els carrils de circulació en sentit mar i uniran la rambla central dels Jardinets amb la vorera del costat Llobregat. Els únics vehicles que podran circular en aquest punt seran els de l’aparcament subterrani, cosa que permetrà guanyar més espai d’estada i de pas per a vianants.

El projecte també preveu modificar la vorera de la rotonda de la Diagonal per facilitar la connexió entre tots dos àmbits. L’actuació inclou la creació de parterres i la col·locació de mobiliari urbà nou, amb bancs de formigó rectes i 10 bancs i 17 cadires de fusta.

Al costat Besòs, la intervenció millorarà la connexió amb bicicleta entre l’Eixample i Gràcia. El carril bici actual queda tallat a l’inici dels Jardinets, la qual cosa dificulta la circulació per als ciclistes que accedeixen des de la Diagonal o el passeig de Gràcia. Per tal de corregir aquesta situació, està previst allargar el carril bici fins al carrer Bonavista, perquè connecti les vies que arriben de l’Eixample amb l’interior de la Vila de Gràcia.