El Tour de França sortirà de Barcelona el 2026

Per primera vegada la ciutat serà el punt de partida del Tour de França, la prova ciclista més important del món. Les tres primeres etapes de l’edició de la cursa del 2026 es desenvoluparan íntegrament en territori català.

Imatge de recurs de ciclistes
18/06/2024 - 16:23 h - Esports Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el director general del Tour de França, Christian Prudhomme, han signat l’acord oficial que estableix que Barcelona serà la seu del Grand Départ del Tour de França l’any 2026, un dels espectacles esportius més importants del món.

Els amants d’aquest esport podran gaudir dels millors ciclistes del panorama internacional, que recorreran els carrers i els espais més emblemàtics de la ciutat.

Barcelona ha acollit regularment la Volta Ciclista a Catalunya, una de les competicions ciclistes amb més història del món, així com la sortida de La Vuelta 2023, una competició que, després de 61 anys, va tornar a la ciutat catalana, on va recórrer les dues primeres etapes. Amb la designació de Barcelona com el punt de partida de la prova ciclista francesa, la ciutat reforça la seva posició com a espai emblemàtic de celebració de grans esdeveniments esportius internacionals.

Notícies relacionades