Una nova línia exprés connectarà El Prat de Llobregat i Barcelona de manera més directa

La nova X2 substitueix la línia 165 per una nova línia exprés que funcionarà tots els dies de la setmana i que escurçarà el temps de trajecte 5 minuts gràcies a un recorregut més lineal i àgil. La línia 65 modificarà part de les seves parades al nucli urbà del Prat de Llobregat per adaptar-se a les condicions de la nova línia X2

..
17/09/2024 - 12:51 h

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat la nova línia exprés X2, que funcionarà a partir de l’1 d’octubre per connectar els municipis del Prat de Llobregat i Barcelona de manera més directa i més ràpida.

La nova X2 millorarà les prestacions de l’actual línia 165, que fins ara cobria aquest trajecte i que desapareixerà definitivament. El nou traçat escurçarà el temps de trajecte entre la plaça d’Espanya i l’avinguda Remolar del Prat de Llobregat en uns 5 minuts, gràcies a un recorregut més recte, que permetrà connectar els dos municipis en 25 minuts.

La X2 aconseguirà velocitats comercials més altes, superant els 20 quilòmetres per hora i incrementant així un 5% la velocitat respecte a la 165, convertint-se en una de les línies més ràpides de TMB.  S’han suprimint algunes parades per deixar el nou recorregut de la X2 en 20 parades.

La línia funcionarà en horari de 5:10h a 22:30h en laborable, entre les 6:10h i les 21:50h en dissabtes, i des de les 7:10h fins les 21:50 en festius. Els horaris també suposen una millora respecte a l’antiga línia 165 que només circulava de dilluns a divendres. Pel que fa a la flota, els busos de la X2 seran de gas natural en un inici i s’aniran incorporant elèctrics durant el 2025.

Segona experiència amb les línies express

La nova X2 se suma a una altra línia exprés ja existent, la X1 que es va posar en marxa al desembre de 2021 i que cobreix el trajecte entre la plaça de Francesc Macià i Glòries. La línia ha anat evolucionant des de la seva posada en marxa i ara està formada per 8 parades tant en sentit Glòries com Francesc Macià.