Obres de pavimentació a Torrent de l’Olla

Els treballs tindran lloc entre el carrer de Santa Perpètua i Travessera de Gràcia i es faran per trams durant els quatre diumenges de juliol.

..
04/07/2024 - 16:01 h

Els diumenges 7, 14, 21 i 28 de juliol l’Ajuntament realitzarà tasques de pavimentació al carrer del Torrent de l’Olla, entre el carrer de Santa Perpètua i la Travessera de Gràcia. Els treballs serviran per millorar l’estat de la via.

Aquest paviment inclou innovacions en matèria de sostenibilitat: d’una banda, no absorbeix tanta calor com el convencional, la qual cosa contribueix a reduir l’efecte conegut com a ’illa de calor’, i d’altra banda genera menys soroll quan hi circulen vehicles.

Les obres formen part de les actuacions de pavimentació previstes al Pla de Manteniment Integral, emmarcat en el Pla Endreça, que preveu renovar uns 600.000 m2 d’asfalt fins al 2028 amb un pressupost de 28,9 milions d’euros.

Afectacions a la mobilitat

La intervenció implicarà talls de circulació al carrer del Torrent de l’Olla, i quedarà limitada la circulació entre els carrers de Santa Perpètua, Sant Salvador, Biada, Perla, Montseny i Travessera de Gràcia. Les cruïlles d’aquests carrers no es veuran afectades. Els treballs i les afectacions es dividiran en quatre fases, una per cada diumenge de juliol.

El primer diumenge del mes, el 7 de juliol, s’ocuparà el tram entre el carrer de Santa Perpètua fins al carrer de Sant Salvador. La circulació es desviarà per la Travessera de Dalt i pels carrers de Verdi i Sant Salvador. Només es facilitarà el pas a veïnat i serveis. Per donar sortida als vehicles que surtin de l’aparcament de BSM de la plaça de Lesseps, el tram del carrer de Pérez Galdós entre la plaça de Lesseps i el carrer de Nil Fabra tindrà doble sentit.

La següent jornada de pavimentació serà el 14 de juliol. Quedarà tallada la circulació entre els carrers de Sant Salvador i Biada. Els vehicles es desviaran per la Travessera de Dalt i els carrers de Verdi i Biada.

El diumenge 21 de juliol, les obres provocaran un tall total entre el carrer de Biada fins al carrer de la Perla i el carrer del Montseny. Això obligarà a desviar la circulació per la Travessera de Dalt o el carrer de Santa Perpètua i els carrers de Verdi i Terol.

Durant aquesta jornada, les línies de bus 39 i 114 es desviaran i s’anul·laran les parades de: Providència-Pi i Margall; Providència-Torrent de les Flors; Providència-Alzina; Biada-Torrent de l’Olla; Torrent de l’Olla-Astúries; Torrent de l’Olla-Pendès; Torrent de l’Olla-Còrsega; Pl. de la Virreina; Encarnació-Torrent de les Flors; Ros de Olano-Torrent de l’Olla, i Ros de Olano-Gran de Gràcia (núm. 1329, 1385, 910, 911, 1394, 218 i 219, i 2481, 2480, 1394, 2482 i 2483, respectivament) i s’habilitaran les parades núm. 1327 (Pi i Margall), 1307 (Pg. St. Joan) i 3315 (Còrsega) per la línia 39 i les parades 1260 i 2020 per la línia 114.

Finalment, el 28 de juliol s’ocuparà el tram entre els carrers de la Perla i del Montseny fins a la Travessera de Gràcia. La circulació es veurà obligada a desplaçar-se per Travessera de Dalt i el carrer de Santa Perpètua fins als carrers de Verdi, la Perla, Sant Lluïs, Montmany, Ramón y Cajal i Mare de Déu dels Desemparats, en sentit Llobregat fins a Torrent de l’Olla. Les afectacions del transport públic seran les del diumenge anterior.

Enllaços relacionats