La línia V19 estrena un nou bus d’hidrogen

És el primer vehicle que arriba de la compra de 38 autobusos d’hidrogen que donarà servei a la línia V19. Fins ara, els 8 vehicles d'hidrogen que circulaven per Barcelona eren de l'X1.

..
16/07/2024 - 10:37 h - Mobilitat i transports Ajuntament de Barcelona

Aquest novè bus forma part de la compra de 36 autobusos d’hidrogen de 12 metres. És l’adquisició més important de vehicles d’hidrogen que va fer Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) finançada pel Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible, en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia – Next Generation.

TMB va ser pionera afegint al servei de transport públic el primer bus d’hidrogen del país i ara també incorporarà els primers 2 vehicles articulats d’hidrogen a circular de tota Espanya. L’entitat comptarà amb 46 vehicles d’hidrogen a finals de 2024. Això sumat als 196 elèctrics, permetrà tancar l’any amb un 25% de la flota de bus de vehicles zero emissions.

Com a curiositat, a la xarxa d’autobusos de TMB les sèries s’agrupen per tipologia i per tipus de tecnologia del vehicle. En aquest cas, l’àrea tècnica d’autobusos ha decidit que els busos estàndard d’hidrogen se’ls hi assigni la numeració 2xxx.

Gràcies als avanços tecnològics lligats a les piles de combustible, l’hidrogen està esdevenint en un element clau pel futur del transport. L’únic derivat d’aquesta reacció és l’energia elèctrica generada, calor i aigua, que s’expulsa en forma de vapor pel tub d’escapament, aconseguint així una mobilitat amb zero emissions.

Més informació