Informació de servei al voltant del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival

Un grup de pilots de Fórmula 1 rodaran pel passeig de Gràcia dimecres, 19 de juny, en un petit circuit que anirà des de la ronda de Sant Pere fins al carrer d’Aragó i, de nou, fins a la sortida. Aquesta exhibició comportarà restriccions de mobilitat a la zona. Les restriccions s’aniran aplicant de manera gradual i començaran a les 16:00 hores del 18 de juny, i fins a les 6:00 hores del dia 20. Es recomana planificar els desplaçaments i sortir amb antelació. Les principals afectacions es donaran en els itineraris transversals que creuin la zona de l’exhibició, per tant es recomana informar-se de les millors alternatives per creuar de manera transversal el passeig de Gràcia, en el tram situat per sota del carrer d’Aragó i la plaça de Catalunya.  També als del transport públic i a les persones que es desplacen a peu.

..
13/06/2024 - 13:59 h - Mobilitat i transports Ecologia Urbana

L’esdeveniment tindrà lloc al passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó, sense afectar-lo, amb un circuit que tindrà una longitud aproximada de 630 metres. Les afectacions s’aniran implementant de manera gradual.

Vehicle privat

Des del dimarts, 18 de juny, a les 16:00 hores i fins al dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores els vehicles no podran circular per l’àmbit més proper a la plaça de Catalunya, que inclou les vies següents:

  • Ronda de Sant Pere i ronda de la Universitat (entre Pau Claris i rambla Catalunya)
  • Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya)
  • Passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i la Gran Via)
  • Carrer de Casp (entre el passeig de Gràcia i Pau Claris)

Els vehicles que circulin per la Ronda de Sant Pere en direcció a la plaça d’Urquinaona es desviaran per Roger de Llúria o Pau Claris; els que circulin per plaça de Catalunya en sentit muntanya hauran d’agafar el carrer de Fontanella, i, finalment, el trànsit que baixi en sentit mar pel passeig de Gràcia haurà de desviar-se per la Gran Via.

A partir de les 22:00 hores del mateix dimarts, 18 de juny, i fins al dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores, a les restriccions s’afegirà un nou tall de circulació:

  • Passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer d’Aragó, sense afectar les transversals.

El principal itinerari alternatiu de pujada serà Roger de Llúria i el trànsit que baixi pel passeig de Gràcia quedarà desviat a l’altura del carrer d’Aragó.

El 19 de juny, dia de l’exhibició, serà la jornada amb major afectació a la mobilitat i és quan es produiran els principals talls de trànsit a la zona centre, que se sumaran als que ja estaven en marxa des del dia anterior. Les noves restriccions a la circulació s’implantaran el dimecres a partir de les 11:00 hores i estaran operatives fins a les 23:00 hores del mateix dia. A aquesta hora es tallaran tres vies transversals que creuen el passeig de Gràcia:

  • Gran Via de les Corts Catalanes (entre rambla de Catalunya i Pau Claris)
  • Carrer de la Diputació (entre rambla de Catalunya i Pau Claris)
  • Carrer de Consell de Cent (entre rambla de Catalunya i Pau Claris)

Les principals recomanacions per aquelles persones que es desplacin en vehicle privat són evitar agafar la Gran Via des de la plaça d’Espanya i buscar vies alternatives en direcció Llobregat-Besòs. En el cas de seguir per la Gran Via, els desviaments es faran pel carrer del Comte d’Urgell i el carrer d’Aribau.

En direcció Besòs-Llobregat, es recomana no circular ni per la Ronda de Sant Pere ni pel carrer de la Diputació en l’àmbit central de la ciutat i buscar altres vies alternatives. En el cas de seguir circulant per aquests carrers, els desviaments estaran implantats al carrer de Roger de Llúria i al carrer de Pau Claris. El carrer de Consell de Cent restarà tallat a Balmes i els vehicles s’hauran de desviar per aquesta via en sentit mar.

Afectacions al transport públic

Les línies d’autobús que circulen per aquest àmbit hauran de variar el seu recorregut. A partir del dimarts, 18 de juny, a les 16:00 hores quedaran afectades les línies següents de TMB: D50-H16-V15-19-22-24-52-54-55-67. El servei es desviarà per itineraris alternatius.

El dimecres, 19 de juny, a partir de les 11:00 hores, a les línies afectades del dia anterior s’hi sumaran tres més:  l’H12, l’X1 i el 7, que passaran a desviar-se per recorreguts alternatius. Les línies d’autobús nocturnes, metropolitanes i interurbanes també veuran afectat el seu recorregut en la zona central de la ciutat, tant el 18 com el 19 de juny. Totes les línies d’autobús recuperaran el seu itinerari habitual a partir del dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores.

Es tindrà accés a informació actualitzada al web de TMB.

Vianants

El dimecres, 19 de juny, a partir de les 15:00 hores, els vianants no podran creuar el passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó. Aquelles persones que necessitin desplaçar-se en direcció Llobregat-Besòs i a la inversa hauran d’anar a buscar el creuament a la Ronda de Sant Pere (vorera mar) o bé pujar fins al carrer d’Aragó. A partir de les 20:00 hores, i de manera gradual, començaran a retirar-se les restriccions de pas als vianants.

Accés a aparcaments i distribució urbana de mercaderies

El dimecres, 19 de juny, es permetrà el pas de vehicles que hagin d’entrar als aparcaments de la zona o arribar fins als hotels fins a les 15:00 hores, moment en el qual ja no es podrà tornar a accedir fins a les 23:00 hores. En el cas de la distribució urbana de mercaderies, els vehicles de repartiment també podran seguir entrant a l’àmbit de l’exhibició fins a les 15:00 hores. Posteriorment l’accés quedarà tallat fins a les 23:00 hores.

A partir de les 15:00 hores les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal tampoc podran circular pel passeig de Gràcia fins a les 23:00 hores.