Afectacions a la mobilitat per la continuació de les obres del carril bici de la Gran Via

Els caps de setmana del 21 i 22 i el del 28 i 29 d’octubre hi haurà diverses afectacions al trànsit rodat amb motiu dels treballs en el tram de carril bici comprès entre el carrer de la Mineria i la plaça d’Ildefons Cerdà.

..
19/10/2023 - 10:56 h

Continuen les obres d’implantació del carril bici de la Gran Via, entre la plaça d’Espanya i el carrer de la Mineria, per traslladar el carril bici que actualment circula per la vorera lateral de la Gran Via, costat Sants, a les calçades laterals

Les obres començaran el dissabte 21 d’octubre amb tasques de canalització de semàfors al lateral mar de la Gran Via, entre el vial d’accés al tronc central i el carrer de la Mineria. En aquest punt hi ha només un carril de circulació que quedarà tallat al trànsit. Els vehicles es desviaran pel carrer de la Química, la plaça de les Matemàtiques, el carrer de la Mineria i la posterior reincorporació a la Gran Via. Veïnat i serveis tindran el pas garantit.

El mateix dissabte també es faran aquests treballs al lateral muntanya de la Gran Via amb l’avinguda del Carrilet i al lateral mar de la Gran Via amb el carrer de la Química. En tots dos casos es mantindrà sempre un carril de circulació i es permetran els girs actuals de la cruïlla.

Afectacions el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre

El cap de setmana del 28 i 29 d’octubre es realitzaran els treballs d’aglomerat i pintura del carril bici, tallant diversos trams de carril bici situats als entorns de la plaça Ildefons Cerdà. Els ciclistes hauran de baixar de la bici en aquests trams. Es garantirà, en tot cas, el recorregut a peu dels vianants.

La pavimentació d’aquests trams comportarà les següents afectacions el diumenge 29 d’octubre:

A la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de la Química pel costat Llobregat quedarà habilitat un únic carril de circulació i es tallarà la sortida al tronc central de la Gran Via. S’instal·larà un filtre a la plaça Cerdà de pas exclusiu per veïns i serveis, desviant la circulació per la rambla del Badal i l’avinguda Carrilet. Quedarà també afectada la circulació de la línia 165 d’autobús.

Els treballs de pavimentació del lateral muntanya de la Gran Via, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i l’avinguda Carrilet, es realitzaran amb el tall del lateral muntanya del tram indicat. El trànsit es desviarà pels carrers de Mossèn Amadeu Oller, Constitució, la rambla  Badal i l’avinguda Carrilet. Així mateix, les obres també afectaran la circulació de la línia d’autobús 91 que canviarà lleugerament el seu recorregut desviant-se pel tronc central de la Gran Via i la parada de La Campana restarà fora de servei.

També hi haurà  treballs a la plaça d’Ildefons Cerdà (costat Llobregat – mar), entre Gran Via i el passeig Zona Franca, que produiran afectacions al carril dret del lateral mar de la Gran Via i talls al carril bici actual on els ciclistes hauran de baixar de la bicicleta. S’afectarà també el carril esquerre de circulació en sentit pujada al passeig de la Zona Franca i el carril dret de rambla Badal, en aquest àmbit.

Avís restricció CB tall GV Química oct23

Avís restricció CB tall GV 29oct23

Notícies relacionades