Afectacions a la mobilitat entre la plaça de Colom i el carrer Portal de Santa Madrona per les obres de la Rambla

Arran dels treballs per a la reurbanització i pavimentació de la Rambla entre els dies 30 de juny i 3 de juliol es produiran una sèrie d’afectacions a la mobilitat entre la plaça de Colom i el portal de Santa Madrona. També es durà a terme la pavimentació de la rotonda de la plaça Colom i l’avinguda Drassanes. Els treballs es faran en horari nocturn, des de les 22:30 fins a les 5:30 hores.

Vista aèria de la Rambla des del monument de Colom
25/06/2024 - 10:12 h

Afectacions a la plaça de Colom

A la plaça de Colom els treballs començaran la nit del 30 de juny al 1 de juliol, des de les 22.30 fins a les 5.30 hores i continuaran en el mateix horari les nits de l’1 al 2 i la del 2 al 3 de juliol.

El primer dia d’afectacions es tallaran els dos carrils de la banda muntanya de la plaça, i la circulació es desviarà, en ambdós sentits de la marxa, per la banda mar. És tallarà el passeig de Colom des de Pla de Palau, habilitant dos carrils per la calçada central fins a la cruïlla amb el carrer de la Fusteria, on es tornaran a desviar els vehicles. La circulació pel costat mar de la plaça de Colom es realitzarà amb un únic carril per sentit, fent la reincorporació de la circulació en sentit Llobregat per la calçada muntanya del passeig de Josep Carner, passant per sobre de tram de carril bici. En sentit Besòs, el tram del passeig de Josep Carner entre les places de Drassanes i Colom, els carrils de circulació es veuran reduïts de quatre a un, fent que l’accés a la Rambla estigui tallat. De la mateixa manera, es tallarà el tram de l’avinguda Drassanes en ambdós sentits de circulació.

El segon dia d’afectacions, la nit de l’1 al 2 de juliol, s’habilitarà la circulació en sentit Llobregat pel lateral muntanya del passeig de Colom des de Pla de Palau, realitzant un tall la circulació de la calçada central del passeig de Colom. Només es desviarà la circulació del transport públic, que continuarà recte. En sentit Besòs hi haurà la mateixa reducció que el dia anterior de quatre a un carril de circulació en el tram del passeig de Josep Carner, entre les places de Drassanes i Colom. L’accés a la Rambla continuarà tallat. La circulació de vehicles i busos anirà per la mateixa calçada lateral fins al Portal de la Pau.

El tercer dia d’afectacions, la nit del 2 al 3 de juliol, els treballs es concentraran a la banda mar de la plaça de Colom entre el passeig de Colom i el passeig de Josep Carner, afectant només al carril dret dels tres carrils de la banda mar. Només hi haurà afeccions en sentit Besòs amb un únic carril de circulació. Es recuperarà l’accés a la Rambla des de la plaça de Colom.

Respecte a la circulació de bicicletes, aquestes es desviaran per vorera del Moll de Drassanes, des del pas de vianants del passeig de Colom al passeig de Josep Carner, i recuperaran el seu itinerari habitual la nit del 2 al 3 de juliol. Pel que fa al transport públic es preveu afectació a la circulació de les línies N0 i N6. La primera nit, restaran fora de servei les parades de Portal de la Pau, Moll de la Fusta i Pg. Colom-Via Laietana (252, 253 i 254) que s’aturaran en una parada provisional. La segona nit, quedaran anul·lades les parades mateixes parades i s’habilitarà una parada provisional a la plaça del Duc de Medinaceli i la tercera s’anul·larà la parada de bus número 106164 a la plaça Colom. A més, durant les nits de l’1 al 2 i del 2 al 3 de juliol la parada de taxis del lateral mar de la plaça de Colom estarà fora de servei durant les hores de treball.

Afectacions a l’avinguda Drassanes

Durant la nit del 2 al 3 de juliol faran tasques de fressat i estesa d’aglomerat i pintura en aquesta avinguda entre la plaça de Colom i el carrer Portal de Santa Madrona. L’avinguda romandrà tancada al trànsit de vehicles entre el carrer Portal de Santa Madrona i la plaça de Colom.

Notícies relacionades