Afectacions a la mobilitat als entorns de plaça Espanya per les obres de la L8

Les obres pel perllongament de l’L8 dels FGC provoquen diverses restriccions al trànsit aquest estiu perquè, alhora que es comença a construir el nou vestíbul de l’estació dels FGC, s’han d’instal·lar o desviar moltes canalitzacions soterrades al voltant de la plaça d’Espanya. Discorren en bona part sota les voreres, però els encreuaments de calçades provoquen diverses afectacions a la circulació.

..
11/07/2024 - 11:00 h

Les actuacions per fer el pou d’atac de la tuneladora es van iniciar el passat mes de juny i actualment es situen a la banda muntanya de la Gran Via, a la cruïlla amb el carrer de Llançà i la mitjana de la banda muntanya de la via des de la sortida del túnel de plaça Espanya fins passada la cruïlla amb el carrer Vilamarí.

També hi ha ocupacions a l’avinguda Reina Maria Cristina, on fins al 16 de juliol hi ha un únic carril de circulació per cada sentit i, des del 29 de juliol i fins al 22 d’agost també s’ocuparà la meitat esquerra de la Gran Via de les Corts Catalanes deixant un carril habilitat a la circulació en sentit Besòs.

Afectacions mes de juliol a la Gran Via, la plaça d’Espanya i el carrer de Tarragona

El cap de setmana del 20 i el 21 de juliol es faran actuacions a la plaça d’Espanya, entre el carrer de la Creu Coberta i el costat Llobregat de la Gran Via. El dissabte 20 s’actuarà sobre la part interior de la rotonda i el diumenge 21 a l’exterior. En tots dos casos es deixaran tres carrils de circulació i la reducció de carrils començarà abans de la incorporació del carrer Tarragona a la rotonda.

Les afectacions del segon cap de setmana comportaran la reducció del carril esquerre del carrer Tarragona, des de la cruïlla amb el carrer de la Diputació i fins a la plaça Espanya. També es reubicarà la parada de l’aerobús, al lateral muntanya de la Gran Via, abans de la cruïlla amb la carretera de la Bordeta. Aquest canvi de parada es mantindrà mentre duri l’obra.

Del 29 de juliol i fins al 2 d’agost les actuacions de canalització de serveis es traslladaran a l’avinguda del Paral·lel. S’ocuparà part de la calçada però es mantindrà sempre un carril per a cada sentit de circulació.

Afectacions mes d’agost a la carretera de la Bordeta i la Gran Via

Durant el primer cap de setmana d’agost, els dies 3 i 4, les actuacions es situaran a la carretera de la Bordeta. Un dels dos dies es tallarà la carretera i els vehicles s’hauran de desviar pel lateral muntanya de la Gran Via cap al carrer de Sant Roc. També es tallarà el carrer de Mir Geribert, a l’alçada amb el carrer de Leiva.

Com a conseqüència d’aquesta actuació, es veurà afectada la la línia 91 de bus, que es desviarà pel lateral muntanya de Gran Via fins passat el carrer del Moianès, on es reincorporarà al seu recorregut habitual. S’anul·len les parades de la Ctra.Bordeta-Gran Via, Ctra.bordeta-Àliga i Moianès-Cuyàs (números 3869, 908 i 2835). La primera es reubicarà a la parada de Pl.Espanya-FGC (num. 108) i la darrera a la parada de Magòria (num. 2836). El pas de bicicletes estarà garantit en tots dos sentis de circulació.

Aquest mateix cap de setmana també es realitzarà una actuació al lateral muntanya de la Gran Via, davant del centre comercial les Arenes. Es deixarà habilitat un carril de circulació, sense afectar el transport públic però el dia 4 s’afectarà el vial d’entrada a l’aparcament del centre comercial. L’accés i la sortida es farà pel carrer de Llançà.

Els dies 5, 6,7 i 8 i 9 d’agost es faran les obres a la plaça d’Espanya en dos punts: a l’alçada de l’avinguda Reina Maria Cristina i al pas pel tronc central de Gran Via, on es deixaran en tot moment tres carrils de circulació a la rotonda de la pl. Espanya.

Entre el 29 de juliol i el 19 d’agost les actuacions que se situaran al lateral mar de la Gran Via. Entre el 29 i el 5, les actuacions comportaran el tall de la incorporació de vehicles des del tronc central cap al lateral mar. Aquests s’hauran d’incorporar per la cruïlla anterior, al carrer de Sant Germà, que actualment només permet la incorporació d’autobusos i taxis. Des d’aquest carrer, el lateral mar de la Gran Via quedarà amb dos carrils de circulació i el carril bici quedarà anul·lat.

I des del 5 d’agost fins el 19 del mateix mes es tallarà el lateral mar de la Gran Via a l’alçada del carrer Sant Germà, els vehicles es desviaran al tronc central en aquest punt i es podran incorporar al lateral mar de nou a l’alçada del carrer de Mèxic. En les mateixes dates, l’accés a la Gran Via des del carrer de Sant Germà estarà tallat per una actuació de reparació de clavegueram.

El carril bici quedarà anul·lat fins al 26 d’agost. Les bicicletes es desviaran transversalment per la Gran Via des de la cruïlla del carrer de Sant Germà fins a la vorera del costat contrari amb el carrer de Sant Roc.

Els dies 20 i 21 d’agost, el tram de la Gran Via entre la carretera de la Bordeta i el carrer Sant Roc tindrà una reducció tres a dos carrils de circulació. Els busos s’hauran de desviar pel lateral muntanya de la Gran Via, que quedarà obert al trànsit. Les afectacions a la zona s’iniciaran la nit abans per tal de poder fer les tasques de senyalització necessàries per l’actuació, serà necessari un tall total del tronc central de la Gran Via, desviant tot el trànsit pels laterals mar i muntanya, habilitant un carril en cada sentit.

Els dies 22 i 23 d’agost es continuarà amb les actuacions de canalització de serveis a la Gran Via. Per aquest motiu, hi haurà un tall del sentit Besòs del tronc central de Gran Via entre el carrer Sant Germà i el carrer de Mèxic. La circulació es desviarà pel lateral mar de la via.

Finalment, des del 26 fins al 30 d’agost, les actuacions es situaran al lateral mar de la Gran Via amb plaça Espanya, on es deixarà sempre habilitat un carril en sentit Besòs. Un cop acabin aquestes actuacions, es recuperarà el carril bici des del carrer de Sant Germà.

Notícies relacionades