Vés al contingut

Les escoles municipals de música de Barcelona!

Plaça de Sant Jaume
Divendres 7, a les 18.30 h

Per segon any consecutiu, les escoles municipals de música omplen de melodies la plaça de Sant Jaume! Alumnes de totes les edats ens delectaran amb les seves millors peces musicals, que han treballat a través de programes de llarg recorregut, tallers i diverses propostes de música.

Passejada amb Joan Amades: Santa Eulàlia

Sortida des del Fossar de les Moreres
Activitat gratuïta
Divendres 7 i diumenge 9 de febrer
Associació Cultural Joan Amades

De la mà de l’Associació Cultural Joan Amades, descobrireu els racons i indrets de la ciutat relacionats amb la llegenda de santa Eulàlia. Amb acompanyament musical en directe, gaudireu de les explicacions d’un guia que us descobrirà tots els secrets de la història de la santa.

Cal fer-hi inscripció prèvia en el web: www.joanamades.cat

Grup 1, sortida el 7 de febrer a les 18.30 h
Grup 2, sortida el 7 de febrer a les 19.00 h
Grup 3, sortida el 9 de febrer a les 17.30 h
Grup 4, sortida el 9 de febrer a les 18.00 h

Els Protocols de l’Àliga

Sortida de la plaça de Sant Jaume
Divendres 7, a les 20.00 h

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria.

20.40 h: honors de la Coronela de Barcelona i trabucaires al Fossar de les Moreres.

21.00 h: entrada a la basílica de Santa Maria del Mar amb la Marxa de l’Àliga de la Ciutat. Balls dels gegants de Santa Maria del Mar, del Lleó de Barcelona i de l’Àliga de la Ciutat a l’interior de la basílica.

L’Àliga de la Ciutat encapçala una solemne desfilada acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda.

Els Protocols de l’Àliga, que inauguren i anuncien l’inici de la festa major d’hivern, culminen en un dels actes més emotius i transcendents de les Festes de Santa Eulàlia: el tradicional ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

El Tradicionàrius a Santa Eulàlia

Plaça de Sant Jaume
Divendres 7, a les 20.15 h
Tradicionàrius

El 38è Festival Folk Internacional Tradicionàrius torna a baixar de la Vila de Gràcia fins al centre de Barcelona per oferir-nos dues noves propostes en el marc de les Festes de Santa Eulàlia. 

A les 20.15 h, La Sonsoni ens farà gaudir d’una sessió de ball folk amb un repertori tradicional de les comarques pirinenques de la Cerdanya i l’Alt Urgell, a ritme d’acordió diatònic i violí.

A les 21.30 h, Germà Negre presentarà el seu nou espectacle, anomenat Puja aquí dalt i balla. Es tracta d’una immersió sonora i lingüística per temes populars i tradicionals del territori amb un repertori de cançons de tradició oral i popular. Amb aquesta nova experiència musical, visitarem paisatges sonors d’arrel catalana, fusionats amb l’energia contemporània.

Trobada de colles bastoneres

Plaça de Sant Jaume
Dissabte 8, a les 10.00 h
Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya - Territorial de la Regió de Barcelona

Les colles bastoneres de Barcelona piquen ben fort per Santa Eulàlia! La jornada s’iniciarà a les 10.00 h, quan les colles oferiran una mostra de balls a la plaça de Sant Jaume. En acabar, es donarà el tret de sortida a una cercavila en la qual els carrers del barri Gòtic tremolaran amb les picades de bastons. A les 12.00 h, la desfilada clourà també a la plaça de Sant Jaume, on les bastoneres i els bastoners encara ens delectaran amb les seves últimes ballades a dalt de l’escenari.

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer del Bisbe, plaça Nova, carrer de la Palla, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume.

Cercavila de Gegants d'Escola

Plaça Comercial
Dissabte 8, a les 10.00 h
Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona

Encapçalades per la gegantona Laia, les escoles de Barcelona surten al carrer amb les seves figures festives: gegantons, capgrossos, cuques, bèsties, cavallets… Totes plegades dansaran pels carrers del centre de la ciutat en una ocasió única per veure-les juntes.

Recorregut: passeig del Born (11.00 h), carrer de Santa Maria, plaça de Santa Maria, carrer de l'Argenteria, carrer de Jaume I i plaça de Sant Jaume (13.00 h).

Trobada Sardanista Infantil de Santa Eulàlia

Plaça de Sant Jaume
Dissabte 8, a les 10.30 h
Amb la Cobla Contemporània

La gran trobada anual de les noves generacions sardanistes torna a tenir lloc per les Festes de Santa Eulàlia! Al so de la Cobla Contemporània, que sempre aporta el seu habitual to innovador, la pedrera sardanista dansarà al bell mig de la plaça de Sant Jaume.

Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils

Avinguda de la Catedral
Dissabte 8 i diumenge 9, a les 12.00 h
Agrupament d'esbarts amb la Cobla Ciutat de Terrassa

La ciutat de Barcelona disposa d’una vintena d’esbarts ubicats pels districtes. La gran majoria tenen secció infantil i juvenil i, per Santa Eulàlia, són els protagonistes! La mainada fa un pas endavant i, en el marc de la festa major d’hivern de la ciutat, ens ofereix les seves millors danses al ritme de la Cobla Ciutat de Terrassa.

La mostra es farà en dues jornades i, en total, es podran veure vuit esbarts diferents. Dissabte gaudirem de les danses de l’Esbart Sant Martí, l’Esbart Maragall, l’Esbart Ciutat Comtal i l’Esbart Català de Dansaires. Diumenge serà el torn de l’Esbart Joventut Nostra, l’Esbart Vila de Gràcia, l’Esbart Sant Jordi i els Ballets de Catalunya.

Cercavila de Gegants Infantils

Plaça Comercial
Dissabte 8, a les 15.30 h
Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona

Els gegants infantils de les colles de Barcelona viuran la seva gran diada! Com a novetat, tornen a tenir la seva pròpia cercavila la tarda del dissabte de Santa Eulàlia. L’acte començarà a la plaça Comercial, davant del Born CCM, on hauran estat exposats prèviament. La cercavila sortirà d’allà i els gegantons arribaran a la plaça de Sant Jaume, on mostraran els seus balls a dalt de l’escenari. En acabar, la cercavila es reprendrà i acabarà a la plaça del Rei, on tindrà lloc el final de la festa.

Recorregut: passeig del Born (16 h), carrer de Santa Maria, plaça de Santa Maria, carrer de l’Argenteria, carrer de Jaume I i plaça de Sant Jaume (17 h). Represa de la cercavila a la plaça de Sant Jaume (17.30 h), carrer de la llibreteria, carrer del Veguer i plaça del Rei (18 h).

El Ball de Santa Eulàlia

Avinguda de la Catedral
Dissabte 8, a les 17.00 h
Amb l’Esbart Santa Eulàlia i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

L’Esbart Santa Eulàlia fa una representació moderna del ball de Santa Eulàlia amb l’acompanyament musical de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida per Joan Gómez.

Els batecs de la Laia. Trobada de Tabalers

Plaça Reial
Dissabte 8, a les 17.00 h
Coordinadora de Colles de Diables i Bèsties de Foc de Barcelona i Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona

Els tabalers de les colles de diables i bestiari de foc es concentraran per celebrar la gran tabalada de les festes! Els repics eixordadors dels tabals evocaran els batecs del cor de santa Eulàlia!

Gaudiu del ritme i del so de la festa pels carrers del Gòtic!

Recorregut: plaça Reial, carrer de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume i plaça de Sant Miquel (final a les 17.45 h).

Actuació de l’Esbart Català de Dansaires

Avinguda de la Catedral
Dissabte 8, a les 17.30 h
Amb l’acompanyament musical de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Voleu fer un viatge a través de la dansa? Doncs gaudiu de l’actuació que ha preparat l’Esbart Català de Dansaires, el grup de dansa en actiu més antic de Barcelona i Catalunya, fundat l’any 1908.

Amb desenes de danses tradicionals que interpreta en les actuacions, aquest esbart fa un recorregut per tot el territori a partir de les danses pròpies de cada indret. En aquesta ocasió, l’acompanyarà musicalment la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, dirigida per Joan Gómez.

Correfoc dels petits diables i les bèsties petites

Plaça de Sant Jaume
Dissabte 8, a les 18.30 h

Coets, guspires i fum! Les colles de diables i bestiari infantils i juvenils convertiran els carrers de la ciutat en un espai infernal. Santa Eulàlia és la festa dels més joves i, quan es faci fosc, sortiran de les portes de l’Ajuntament per demostrar-ho!

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, la Rambla, carrer de Colom i plaça Reial (final cap a les 19.00 h).

Tot i que el correfoc infantil està pensat especialment per als infants més menuts, no està exempt de riscs:

  • Cal vestir amb roba de cotó de màniga llarga que cobreixi bé tot el cos. També és important dur un calçat adequat per córrer quan calgui.
  • Aneu amb compte amb els infants i la distància al foc.
  • Si el correfoc passa per davant de casa vostra o de la vostra botiga, recordeu retirar els tendals, tapar els vidres i abaixar les persianes.
  • I recordeu seguir les indicacions del servei d’ordre; així farem la festa més segura!

Concert de la Federació Catalana d’Entitats Corals

Avinguda de la Catedral
Dissabte 8, a les 19:30 h

El cor basc Ama Lur (Terra Mare) de Salou va iniciar el seu camí l’any 1992. Es basa en veus masculines a capella, distribuïdes en quatre cordes de tenors 1rs, tenors 2ns, barítons i baixos. El cor es va formar a partir d’un grup de persones procedents del País Basc que s’havien desplaçat a Catalunya per motius laborals. Disposen d’un repertori musical d’actualitat amb coreografies que fan gaudir i participar al públic en les anècdotes que es van produint al llarg del concert.

L’Orfeó Atlàntida és una de les entitats corals més antigues de Catalunya, fundada l’any 1926 al barri d’Hostafrancs. El Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida es va crear el mes d’octubre de 2012 amb l’objectiu d’ampliar l’oferta coral i donar als joves un espai on gaudir de la música. Ofereix un repertori actual i atractiu emmarcat en un projecte engrescador que forja la seva pedrera per consolidar el present i escriure el futur de l’Orfeó Atlàntida.

Aquest concert coral l’organitza la demarcació del Barcelonès de la Federació Catalana d’Entitats Corals. La demarcació abasta més de 140 grups corals i enguany ens presenta dos grups amb repertoris d’actualitat.

Correfoc de Santa Eulàlia

Plaça Reial
Dissabte 8, a les 20.00 h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Per Santa Eulàlia, la festa del foc activarà els vostres sentits amb el so dels tabals, l’olor de la pólvora i la llum de les espurnes. Després del correfoc dels petits diables i les bèsties petites, el bestiari i els diables adults es concentraran a la plaça Reial, des d’on sortiran traient foc pels queixals i les forques fins a la plaça de Sant Jaume.

El Drac de la Ciutat Vella, la Víbria de Barcelona, la Tarasca de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Bou de Barcelona, l’Arpella del Barri Gòtic i el Dofí del Casc Antic ompliran els carrers de foc amb els Diables de la Kinta Forka, els del Gòtic i els Tarascaires.

El correfoc clourà amb un espectacle de focs i trons que deixarà amb la boca oberta tot el públic de la plaça de Sant Jaume i donarà pas al concert i la nit de festa posterior.

Recorregut: plaça Reial, carrer de Colom, la Rambla, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume (final cap a les 20.45 h).

ATENCIÓ:

La festa del foc és un dels moments més divertits de Santa Eulàlia, però cal viure-la amb la màxima precaució. Si hi voleu participar, no oblideu que:

  • Us heu de posar una gorra, un mocador de coll i roba de màniga llarga i camals llargs. Vestiu sempre de cotó, no feu servir materials sintètics. Heu de dur un calçat còmode per córrer quan calgui.
  • Tingueu una cura especial si aneu amb infants i manteniu-vos a una distància prudencial del foc. No deixeu anar els nens i nenes de la mà i recordeu que, per a la mainada, hi ha un correfoc fet a mida en què la intensitat del foc és menor.
  • Si el correfoc passa per davant de casa vostra o de la vostra botiga, retireu els tendals, tapeu els vidres i abaixeu les persianes.
  • Ni alcohol ni vidre: mentre duri el correfoc, eviteu l’alcohol. I, si porteu una beguda, procureu que no sigui ni en ampolla ni en gots de vidre. El vidre trencat constitueix un perill.
  • No oblideu que el correfoc és molt divertit, però, si no respecteu les normes bàsiques de seguretat, també és perillós. Afegiu-vos a la festa, però gaudiu-ne amb seny!
  • Recordeu que sempre heu de seguir les indicacions del servei d’ordre, que estarà ben identificat.

Lali Jove 2025

Moll de la Fusta
Dissabte 8, a les 21.00 h

La Lali Jove celebra el seu desè aniversari! Enguany l’esdeveniment gira al voltant de la idea de la cultura popular com a eina per fer front a la gentrificació.

18.00 h: Pòdcast. Quins són els efectes de la gentrificació sobre la cultura popular? Una col·laboració entre Com dir-t’ho, de l’Escola Guillem Agulló, i Final de mes, del CJB. Moderat per Laura Grau i Jana Jubert. Seu d’Escoltes Catalans (carrer de la Mare de Déu del Pilar, 16).

19.00 h: Cercacultura per fer front a la gentrificació. En cada una de les parades es farà una mostra de cultura popular liderada per un col·lectiu cultural de joves i es tractarà un problema concret relacionat amb la gentrificació. Inici a la seu d’Escoltes Catalans (carrer de la Mare de Déu del Pilar, 16).

21.00 h: Mostra de colles castelleres juvenils, al Moll de la Fusta.

Nit de concerts al Moll de la Fusta:

22.00 h: Glòria Ribera

23.20 h: Partiperes

00.40 h: Cactus

2.00 h: Fricandones

Concert de Lo Puto Cat

Plaça de Sant Jaume
Dissabte 8, a les 21.15 h

Lo Puto Cat diu adeu als escenaris amb una gira de comiat que s’allargarà durant tot el 2025 i farà una parada per les Festes de Santa Eulàlia! Coincidint amb els deu anys de la creació del projecte, la gira 10 anys són suficients per dir-vos que us estimo ens oferirà una gran última actuació de Lo Puto Cat a la plaça de Sant Jaume, en el marc de la festa major d’hivern de la ciutat.

Eulàlia, un espectacle de dansa a la Catedral

Catedral de Barcelona
Dissabte 8, a les 21.00 h, i diumenge 9, a les 16.45 h
Esbart Ciutat Comtal

De la mà de l’Esbart Ciutat Comtal, descobrireu la història i la llegenda de santa Eulàlia en un espai únic com és l’interior de la Catedral de Barcelona, damunt de la cripta on reposen les relíquies de la santa. A través de la música i la dansa, l’espectacle fa un homenatge a la vida de santa Eulàlia, n’explica els martiris i enalteix els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia.

Sota la direcció del coreògraf Lluís Calduch i amb la música del compositor Francesc Cassú, Eulàlia recrearà la vida de la santa des de la seva professió de fe fins a la crucifixió, passant pels martiris que li van infligir, a través de seqüències de ball, quadres d’interpretació gestual i composicions amb moviments coreogràfics que prenen com a referència les manifestacions folklòriques i religioses de la cultura popular catalana.

Concert dels Cors de Clavé

Avinguda de la Catedral
Dissabte 8, a les 22.00 h
Federació de Cors de Clavé

Els Cors de Clavé són veritablement una gran institució del cant coral al panorama de la cultura popular a la ciutat de Barcelona. L’any 2024 van commemorar el bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé, músic barceloní i personatge polifacètic. 

Enguany, com a cita ineludible, ens presenten l’espectacle CLAVÉclàssics: una mostra tant de les societats corals més veteranes com de les de nova creació. Veus daurades, veus joves i molt de talent. 

Passat, present i futur: progrés, virtut i amor.

Amb la participació de la Societat Coral Joventut Tianenca i Barcelona Gay Men's Chorus.

Els Falcons de Barcelona

Plaça de Sant Jaume
Diumenge 9, a les 10.00 h

Recorregut: plaça de Sant Jaume (10.30 h), carrer del Bisbe i plaça Nova.

Una vegada més, els Falcons de Barcelona aixecaran el vol per les Festes de Santa Eulàlia! Fent impressionants construccions humanes que desafiaran l’equilibri i la gravetat, deixaran amb la boca oberta les barcelonines i els barcelonins.

Després de l’actuació a la plaça de Sant Jaume, la cercavila desfilarà fins a la plaça Nova. Al carrer del Bisbe, però, faran una aturada davant la porta de Santa Eulàlia del claustre de la Catedral, on aixecaran una figura per retre homenatge a la patrona.

Van debutar l’any 2003 en el marc de les Festes de Santa Eulàlia i, més de dues dècades després, encara gaudim de les seves actuacions amb figures com l’escala o la pira, o d’altres de més innovadores.

Matinades de grallers

Baixada de Santa Eulàlia
Diumenge 9, a les 8.00 h

Desperta Barcelona! Les gralleres i grallers de les diverses colles de cultura popular anunciaran, amb la tradicional melodia del Toc de Matinades, l’arribada del dia gran de la festa major.

Trobada de Gegants a Ciutat Vella i Seguici de Santa Eulàlia

Avinguda de la Catedral
Diumenge 9, a les 10.00 h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

11.00 h: inici del Seguici.

12.30 h: baixada de Santa Eulàlia. Ball de Santa Eulàlia a càrrec dels Gegants Nous de la Plaça Nova i ofrena floral.

13.30 h: plaça de Sant Jaume. Balls de la gegantona Laia, l’Àliga de la Ciutat, els Gegants de la Ciutat i ball de Santa Eulàlia a càrrec dels Gegants Nous de la Plaça Nova.

Recorregut: plaça Nova, carrer dels Boters, plaça de la Cucurulla, carrer de Portaferrissa, carrer del Duc, carrer de la Canuda, carrer de Santa Anna, avinguda del Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume (13.00 h).

Com a novetat, enguany la plantada i el recorregut del Seguici de Santa Eulàlia i la Trobada de Gegants a Ciutat Vella es renova! Després d’una gran concentració de gegants i bestiari a l’avinguda de la Catedral, la gegantona Laia i el Seguici Popular de Barcelona encapçalaran la cercavila, seguits per tots els gegants de Ciutat Vella, d’altres barris de Barcelona i alguns de fora la ciutat. A la plaça de Sant Jaume s’hi faran els balls de la Laia, l’Àliga, els Gegants de la Ciutat i els Gegants Nous de la Plaça Nova, què interpretaran el ball de Santa Eulàlia.

La primera edició d’aquest acte, l’any 1983, amb només dues colles, va ser l’origen de les Festes de Santa Eulàlia actuals.

Trobada de Puntaires

Carrer dels Arcs i Portal de l’Àngel
Diumenge 9, a les 10.30 h

Les puntaires vingudes d’arreu de Catalunya paren els seus coixins, fils, boixets, patrons i agulles al carrer dels Arcs i al Portal de l’Àngel. Mantenen viva aquesta activitat artística que va tenir una gran importància en la indústria tèxtil catalana entre el segle XVIII i XX.

Diada Castellera de Santa Eulàlia

Plaça de Sant Jaume
Diumenge 9, a les 11.30 h
Coordinadora de Colles de Castellers de la Ciutat de Barcelona

Feu pinya i gaudiu dels Castellers de Barcelona, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, la Colla Castellera Jove de Barcelona, els Castellers del Poble sec, els Castellers de la Sagrada Família, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i els Castellers de la Vila de Gràcia!

En 60 minuts, les vuit colles castelleres de la ciutat hauran d’aixecar tots els seus castells a la vegada. Ja està tot a punt perquè els castells tornin a enlairar-se per tocar el cel de Barcelona.

Ballada doble de sardanes

Plaça de Sant Jaume
Diumenge 9, a les 16.00 h
Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona

Què seria una festa major sense sardanes? Arrenca la temporada sardanista per Santa Eulàlia! La Cobla Mediterrània i la Cobla Ciutat de Terrassa ens oferiran una ballada doble de la que, segons el poeta Joan Maragall, “és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan”.

No us ho perdeu!

Cercavila dels 650 anys de l'Àliga de la Ciutat... o més!

Avinguda de la Catedral
Diumenge 9, a les 17.30 h
Amb l'Àliga de la Ciutat, l'Àliga de la Vila de Gràcia i el Colomí de Sant Andreu

17.30 h: ball de l'Àliga de la Ciutat, l'Àliga de la Vila de Gràcia i el Colomí de Sant Andreu a l'avinguda de la Catedral

17.45 h: inici de la cercavila

18.15 h: plaça de Garriga Bachs (davant la porta de Santa Eulàlia de la Catedral). Ball de l’Àliga de la Vila de Gràcia.

18.45 h: plaça del Rei. Ball del Colomí de Sant Andreu de Palomar.

19.00 h: plaça de Sant Jaume. Final amb els balls del Colomí de Sant Andreu de Palomar, l’Àliga de la Vila de Gràcia i l’Àliga de la Ciutat.

Recorregut: avinguda de la Catedral, plaça Nova, carrer dels Boters, plaça de la Cucurulla, carrer del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, carrer de la Palla, carrer dels Banys Nous, baixada de Santa Eulàlia, carrer de Sant Sever, plaça de Garriga i Bachs, carrer del Bisbe, carrer de la Pietat, baixada de Santa Clara, carrer del Veguer, carrer de la Llibreteria, carrer de la Dagueria, plaça de Sant Just, carrer d’Hèrcules, carrer de la Ciutat i plaça de Sant Jaume (19.00 h).

L’Àliga de la Ciutat, l’entremès festiu municipal més solemne, està de festa. Durant els anys 2024 i 2025 celebrem els 650 anys (o més) dels primers documents que testimonien l’existència d’una àliga barcelonina participant en festes i cerimònies reials i de la ciutat.

Per Santa Eulàlia, l’Àliga de la Ciutat convida les altres aus coronades i de seguici de Barcelona, l’Àliga de la Vila de Gràcia i el Colomí de Sant Andreu, a participar en una cercavila diferent i divertida on podrem gaudir i participar dels seus diversos balls i músiques.

Cercavila de la Gegantona Laia

Palau de la Virreina
Dimecres 12, a les 9.45 h

La diada de Santa Eulàlia arrenca amb la sortida de la gegantona Laia. Acompanyada pel so dolç del flabiol, avançarà pels carrers del barri Gòtic en direcció a la plaça de Sant Jaume. Abans d’arribar, farà una aturada a la volta de Santa Eulàlia, espai on la llegenda explica que la santa va patir un dels tretze martiris. Allà, sota la mirada de la imatge de Santa Eulàlia, oferirà un ball al ritme de la seva ja clàssica melodia.

Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, carrer de la Boqueria, volta de Santa Eulàlia, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume.

Concert de la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona

Plaça de Sant Jaume
Diumenge 9, a les 19.30 h

La Banda Simfònica Roquetes - Nou Barris ens oferirà el concert Una santa Eulàlia de cine a la plaça de Sant Jaume, en el qual gaudirem de músiques de cinema interpretades per més de seixanta-cinc músics a l’escenari. La banda ha fet més de set-centes actuacions a Barcelona i Catalunya des del seu primer concert l’any 1989.

Cerimònia del penó de Santa Eulàlia

Plaça de Sant Jaume
Dimecres 12, a les 10.30 h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

L’alcalde i la corporació municipal col·locaran, al balcó de l’Ajuntament, el penó de Santa Eulàlia, que presidirà tota la diada. Tot seguit, sonarà l’himne Els segadors i la gegantona Laia retrà homenatge al penó i oferirà la seva balladeta a les autoritats. 

Audicions de carilló des dels carrers del Barri Gòtic

Carrers del barri Gòtic
Dimecres 12, a les 18.00 h
Organitza: Generalitat de Catalunya

Lloc d’audició: des dels carrers del Gòtic.

El carilló del Palau de la Generalitat escamparà les seves tonades pels carrers del voltant del palau, que es convertiran en un auditori excepcional en què els vianants podran gaudir d’una audició festiva.

El concert pot patir modificacions si alguna causa de força major ho requereix.

El Pregó dels Infants

Plaça de Sant Jaume
Dimecres 12, a les 11.00 h

Els nens i nenes llegiran el Pregó dels Infants en el marc de les Festes de Santa Eulàlia. El realitzen de manera participada 900 alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària, en el que els infants defensen el seu dret al benestar, la igualtat d’oportunitats arreu de la ciutat, i sentir-se escoltats.

Ballada de sardanes

Plaça de Sant Jaume
Dimecres 12, a les 18.30 h
Amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona ens oferirà l’última ballada de sardanes de la festa major d’hivern, en la qual desenes de barcelonines i barcelonins dansaran en rotllanes.

La ballada culminarà amb l’entrada de la Passejada de les Laies a la plaça de Sant Jaume, però encara podreu seguir escoltant les melodies de la cobla amb els últims balls que acomiadaran la festa fins a l’any vinent.

La Passejada de les Laies, ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia i el Ball de Santa Eulàlia

Palau de la Virreina
Dimecres 12, a les 18.30 h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Per la diada de Santa Eulàlia, totes les gegantes de Ciutat Vella canvien de nom i passen a dir-se “Laia” per celebrar un dels actes més antics i emotius de les festes. Les portes del Palau de la Virreina s’obriran per deixar pas a les Laies, que sortiran ballant en direcció a la plaça de Sant Josep Oriol.

Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, carrer del Cardenal Casañas, plaça del Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

18.45 h: Plantada de gegantes

19.30 h: Passejada de les Laies

Després d’una estona plantades sota la foscor de la nit i la màgica llum de la plaça, s’inicia una cercavila encapçalada per la gegantona Laia que durà les gegantes fins a la plaça de Sant Jaume. Abans, però, faran una aturada a la baixada de Santa Eulàlia, davant la capella de la santa, on es farà una ofrena floral i les gegantes de la Plaça Nova oferiran el ball de Santa Eulàlia.

Quan la comitiva arribi a la plaça de Sant Jaume, les gegantes desfilaran sota el penó de Santa Eulàlia col·locat al balcó de l’Ajuntament; la gegantona Laia farà la seva balladeta i, de nou, les gegantes de la Plaça Nova faran el seu ball, però aquesta vegada sonarà la versió llarga tocada per la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, i en la corranda final totes les gegantes s’hi afegiran per oferir una imatge única i especial que només es pot veure en aquesta ocasió, en honor de la patrona.

Finalment, un castell de focs acomiadarà les Festes de Santa Eulàlia fins a l’any vinent.

Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia (ofrena floral i ball de Santa Eulàlia, cap a les 19.50 h), carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume (ball de Santa Eulàlia a les 20.25 h).