Afavorir la interlocució i la col·laboració entre actors científics, centres hospitalaris i universitats i l’Ajuntament, incorporant-hi operadors del teixit científic i situant el coneixement científic com una de les eines imprescindibles de la governança de la ciutat.
Accions
- 5.1. Crear un espai digital, a través de la plataforma Decidim, per al diàleg entre el teixit científic de la ciutat, el de la regió metropolitana i l’Ajuntament en matèria de recerca.
- 5.2. Promoure la participació del teixit científic de la ciutat en les taules, comitès o comissions assessores vinculades a la solució dels reptes clau de ciutat.
- 5.3. Incrementar la participació de l’Ajuntament i del lideratge de Barcelona en projectes de recerca amb caràcter internacional i europeu, multidisciplinaris i transversals, amb la participació dels grans centres i grups de recerca i les universitats, per tal d’originar nous clústers de recerca, amb el treball en equip de les àrees de relacions internacionals i de ciència.
- 5.4. Reforçar els convenis de pràctiques i dels doctorands industrials en projectes de l’Ajuntament que incideixen en els reptes urbans, i provar noves fórmules de treball dels investigadors i investigadores per projectes.
- 5.5. Definir les accions prioritàries en recerca científica entre les universitats i els centres de recerca de la ciutat, de la seva àrea metropolitana i l’Ajuntament en el marc dels convenis bilaterals amb aquestes universitats i de les taules de seguiment existents.
- 5.6. Impulsar la col·laboració publicoprivada en el món de la ciència, i compartir espais comuns de centres o infraestructures científiques amb les empreses o els projectes més nous i amb menys recursos.
- 5.7. Impulsar estudis de diagnòstic sobre la presència de les dones en el teixit científic i de la seva situació laboral i endegar accions per tal de revertir les desigualtats que s’hi detectin.